ΙΚΑ: Μεγάλη απάτη με πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας

Κύκλωμα απατεώνων το οποίο λυμαινόταν το δημόσιο χρήμα, τουλάχιστον κατά την τελευταία τριετία κατάφερε να εξαρθρώσει η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν επτά άτομα, τέσσερις γυναίκες και τρεις άνδρες, όλοι Έλληνες, ηλικίας από 50 έως 84 ετών. Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, απάτης κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφίας και κατάχρησης σε βάρος του Δημοσίου. Δύο από αυτούς –κατά περίπτωση– κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί όπλων και παραχάραξη.

Ηγετικό

ρόλο διαδραμάτιζε 50χρονη ημεδαπή, ενώ ρόλους-κλειδιά είχαν 53χρονος υπάλληλος του Ι.Κ.Α., καθώς και 66χρονος καρδιολόγος, ο οποίος επίσης συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν ταυτοποιηθεί 253 φυσικά πρόσωπα, τα οποία έλαβαν προνοιακά επιδόματα χωρίς να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Η εγκληματική οργάνωση χρέωνε τους «πελάτες» της από 1.200 έως 2.000 ευρώ, ενώ από την παράνομη δράση τους, εκτιμάται ζημία σε βάρος του Δημοσίου, που υπερβαίνει τις 700.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα