ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ – ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Επιβάλλεται ΦΠΑ 23% – Αυξήσεις – φωτιά στα δίδακτρα

Καταργείται η απαλλαγή από τον ΦΠΑ η οποία ισχύει για τις υπηρεσίες εκπαίδευσης που παρέχονται από τα ιδιωτικά σχολεία και τα ιδιωτικά ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ). Άγχος και προβληματισμός για χιλιάδες γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία. Οι γονείς θα χρειαστεί να βάλουν γερά το χέρι στην τσέπη, δίνοντας επιπλέον κατ’ έτος 1.500 με 2.000

ευρώ.

Στόχος του μέτρου κατά τους δανειστές, όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, είναι να μην υπάρχει άνιση μεταχείριση με τα φροντιστήρια μαθημάτων και ξένων γλωσσών και με τα κέντρα εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών, για τα οποία νομοθετήθηκε πρόσφατα η επιβολή ΦΠΑ 23% επί των διδάκτρων.

«Ηδη ο ΦΠΑ 23% έχει περάσει στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης αλλά και ξένων γλωσσών, σύμφωνα με πληροφορίες όμως οι δανειστές ζητούν να υπαχθούν στον ίδιο συντελεστή ιδιωτικά κολέγια, σχολεία αλλά και ΙΕΚ», γράφει το δημοσίευμα και συνεχίζει αναφέροντας ότι μέλη του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων προειδοποιούν ότι με αυτό το καθεστώς θα αναγκαστούν πολλοί μαθητές να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον και να φοιτήσουν στη δημόσια εκπαίδευση.

Επισημαίνεται δε, ότι τα δίδακτρα για τα ιδιωτικά σχολεία ξεκινούν από τις 4.500 ευρώ το έτος και μπορεί να φτάσουν τις 10.000 με 12.000 ευρώ. Σε όλη τη χώρα λειτουργούν πάνω από 300 σχολεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα