ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ: Γ.Στεφανής προς Α.Μπελλέ: “Αριστείδη,τράπεζες και δημόσιο δε μπορούν, έλα να τα βρούμε”

Καταιγιστικές εξελίξεις στις ιχθυοκαλλιέργειες. Για πρώτη φορά και μάλιστα δημοσίως ο Γιάννης Στεφανής διευθύνων σύμβουλος της Σελόντα κάλεσε τον ανταγωνιστή του Αριστείδη Μπελλέ, τον επικεφαλής του ομίλου Νηρέα, να τα βρουν και να συνεργαστούν.

“Καλώ τον Αριστείδη Μπελλέ σε ένα δημιουργικό διάλογο χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

“Είναι μία απόφαση την οποία θεωρώ ότι θα χαιρετήσει το τραπεζικό σύστημα, οι εργαζόμενοι των εταιρειών και όλοι οι φορείς του κλάδου σε Έλλαδα και εξωτερικό. Οι τράπεζες

και η πολιτεία δεν έχουν ανταποκριθεί μέχρι σήμερα στο ρόλο τους για τη διάσωση του κλάδου και για το λόγο αυτό καλούνται οι ίδιες οι εταιρείες να δώσουν λύση στο πρόβλημα βιωσιμότητας και ρευστότητας του κλάδου.”

Ο κ. Στεφανής ανέφερε ότι οι τράπεζες δεν έχουν ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη απόφαση του ομίλου, ωστόσο πιστεύουν ότι οι συγκεντρώσεις στον κλάδο θα πρέπει να γίνουν. Αντίστοιχα ούτε ο Αρ. Μπελλές του ομίλου Νηρέα έχει ενημερωθεί όπως ανέφερε η διοίκηση της Σελόντα ωστόσο οι συζητήσεις για συγχωνεύσεις στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργείών κρατούν τα τελυετυταία 15 χρόνια και οι συνθήκες πλεόν έχουν αλλάξει άρδην.

Αναφορικά με την υπογραφή του Μνημονίου Συγχώνευσης που είχε υπογραφεί μεταξύ της Σελόντα και της Δίας Ιχθ. τον Απρίλιο του 2013, της οικογένειας Στεφανή, υποστήριξε ότι έχασε τη δυναμική και την αξία της όταν 5 μήνες μετά η διοίκηση της Δίας ζήτησε την προστασία του αρ. 99.

Η δικάσιμος έχει οριστεί για τις 18 Δεκεμβρίου, οπότε θα φανούν και οι προθέσεις των τραπεζών σε σχέση με το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Δίας.

Ο κ. Στεφανής ανέφερε ότι η Σελόντα αντιμετωπίζει την πρόταση συνεργασίας με τον Νηρέα χωρίς δογματισμούς και αντιπαραθέσεις όσον αφορά την ίδια την Σελόντα.

Παράλληλα, η διοίκηση ανέφερε ότι δεν αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή πρόβλημα δεδομένης της πρόσθετης χρηματοδότησης των 10 εκατ. ευρώ που έχει εξασφαλίσει και των επαφών με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού.

Original article: ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ: Γ.Στεφανής προς Α.Μπελλέ: “Αριστείδη,τράπεζες και δημόσιο δε μπορούν, έλα να τα βρούμε”.

Keywords
Τυχαία Θέματα