Απογοήτευσε το φθηνό iPhone 5C

Η Apple παρουσίασε το πολυαναμενόνεμο νέο μοντέλο iPhone ενώ κυκλοφόρησε και την φθηνή συσκευή iPhone 5C. Ενώ το νέο iPhone 5S κέρδισε τις εντυπώσεις όμως, το οικονομικό μοντέλο – και όχι μόνο – απογοήτευσε.

Οπως αναφέρει σχετικό άρθρο στο AppleWorldHellas.com, υπήρχαν ορισμένοι τομείς στους οποίους το κοινό δεν έμεινε ικανοποιημένο:

Oικονομικό

iPhone
Διαψεύστηκαν οι φήμες που έκαναν λόγο για οικονομικό μοντέλο: Η οικονομικότερη έκδοση των 16GB εκτός συμβολαίου κοστίζει 549 δολάρια!

Χωρητικότητα 128 GB
Οι χωρητικότητες των μοντέλων παραμείναν ίδιες και φέτος και έτσι έχουμε 16, 32 και 64 GB.

Καλύτερο WiFi
Μπορεί τα νέα MacBook Air να είχαν αναβαθμισμένο WiFi chip για την υποστήριξη του 802.11ac., ωστόσο στην περίπτωση των iPhone, παρόμοια βελτίωση δεν έγινε ποτέ.

NFC
Η υποστήριξη NFC στα iPhones φημολογείται τα τελευταία 2 χρόνια αλλά η Apple δεν έφερε αυτή την τεχνολογία ούτε φέτος στα iPhones της.

Νέα iPads
Αν και υπήρχαν φήμες πως η Apple θα παρουσίαζε την νέα γραμμή των iPads της κάτι τέτοιο δεν έγινε και έτσι αναμένουμε το επόμενο event της Apple τον Οκτώβριο ή αρχές Νοεμβρίου.

Νέα Apple TV
Φήμες ανέφεραν πως η Apple θα παρουσίαζε ένα αναβαθμισμένο Apple TV με ίσως γρηγορότερο επεξεργαστή και με ένα iOS 7 χαρακτήρα. Τελικά η Apple δεν ανέφερε το παραμικρό για το συγκεκριμένο θέμα.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ:

iPhone 5S τον Δεκέμβριο στην Ελλάδα και το φθηνό 5C με on line παραγγελίες από 13 Σεπτεμβρίου

Η Apple παρουσίασε απόψε το νέο iPhone (5S), με μόνη αξιόλογηδιαφοροποίηση από τις προηγούμενες εκδόσεις, την ενσωμάτωση αισθητήρα ανάγνωσης του δακτυλικού αποτυπώματος. Μάλιστα, εκτός από το ξεκλείδωμα της συσκευής και την αντικατάσταση του pass code (εφόσον βέβαια το επιθυμεί ο χρήστης) θα μπορεί να λειτουργήσει και για την πρόσβαση σε εφαρμογές και υπηρεσίες αγοράς περιεχομένου, όπως για παράδειγμα το iTune

Παράλληλα, η εταιρεία, επιβεβαίωσε τις προβλέψεις, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά μια “φτηνή” έκδοση της κορυφαίας της συσκευής.

Το iPhone 5C θα είναι διαθέσιμο για online προπαραγγελίες από την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, ενώ το 5S θα βγει κατευθείαν στα καταστήματα των μεγάλων αγορών (ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Κίνα, Βρετανία) στις 20 Σεπτεμβρίου. Τον Δεκέμβριο θα κυκλοφορήσει σε άλλες 100 χώρες μέσω 270 παρόχων, οπότε λογικά αναμένεται και στην Ελλάδα, σε τιμές αντίστοιχες του απερχόμενου μοντέλου.

Στις ΗΠΑ και με διετές συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας, το “φτηνό” iPhone 5C θα πωλείται στα 99 δολάρια στην έκδοση των 16 Gb και στα 199 για αυτό των 32 Gb.

Η Γουόλ Στριτ υποδέχτηκε με αρνητικό πρόσημο τις ανακοινώσεις, αφού επενδυτές και αναλυτές δεν άκουσαν τίποτα περισσότερο από αυτά που είχαν ήδη διαρρεύσει τις τελευταίες εβδομάδες.

ΤΟ ΦΤΗΝΟ 5 C

Το iPhone 5C είναι ουσιαστικά ένα πλαστικό 5άρι, διατηρώντας τις ίδιες προδιαγραφές σε επεξεργαστή, κάμερα και Retina οθόνη με το προηγούμενο μοντέλο. Η Apple επέμεινε πολύ στην ποιότητα κατασκευής των πλαστικών μερών του 5C με τη χρήση πολυκαρβονικού, θέλοντας να τονίσει ότι δεν έχει κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα κατασκευής.

Keywords
Τυχαία Θέματα