Η βραζιλιάνα Φρανσουάζ Αμοιρίδη στη φυλακή – Ο εραστής σκότωσε τον πρέσβη

Στη φυλακή οδηγήθηκε η 40χρονη Φρανσουάζ Αμοιρίδη, σύζυγος του Έλληνα πρέσβη στην Βραζιλία, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος σε αυτοκίνητο σε περιοχή του Ρίο.
Κατά την εφημερίδα OGlobo, η ίδια ομολόγησε συμμετοχή στο έγκλημα.
H Αστυνομία εκτιμά ότι ο φόνος διεπράχθη στο σπίτι του ζεύγους στην Νόβα Ιγουασού του Ρίο. Σε καναπέ του σπιτιού εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος.
Εκτιμάται ότι ο διπλωμάτης ήταν νεκρός όταν τον έβαλαν στο νοικιασμένο ΙΧ αυτοκίνητο, που αργότερα βρέθηκε καμένο σε περιφερειακό δρόμο.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Folha de S.Paulo, για το έγκλημα κατηγορούνται ο 29χρονος στρατονόμος Σέρζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλιου και ένα ακόμα συγγενικό του πρόσωπο.
Η Φρανσουάζ λέει ότι δεν έχει καμία σχέση με το έγκλημα και ότι για όλα φταίει ο εραστής της. Ωστόσο το τρίτο άτομο που εμπλέκεται στο φόνο, ο ξάδερφος του αστυνομικού, καίει τους δύο εραστές καθώς αποκάλυψε ότι όλα ήταν προμελετημένα και ότι η γυναίκα είναι ο «εγκέφαλος» της δολοφονίας.
Συγκεκριμένα ο ξάδερφος αποκάλυψε ότι μία ημέρα πριν τη δολοφονία είχαν συναντηθεί και οι τρεις και η Φρανσουάζ του είχε υποσχεθεί 23.000 ευρώ αν βοηθούσε στο έγκλημα, ποσό που θα του έδινε 30 ημέρες αργότερα «αν όλα πήγαιναν καλά».

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Κυριάκος Αμοιρίδης: Ο εραστής της βραζιλιάνας σύζυγου του ομολόγησε τη δολοφονία

Τη δολοφονία του Ελληνα πρέσβη στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη, ομολόγησε ο αστυνομικός Σέρζιου Μορέιρα, όπως ανακοίνωσε ο επιθεωρητής που ηγείται της έρευνας, Εβαρίστου Πόντσι, χαρακτηρίζοντας «τραγική» και «άνανδρη» τη δολοφονία του Έλληνα διπλωμάτη.

Το «έγκλημα πάθους» είχαν προσχεδιάσει η σύζυγός του και ο εραστής της, μέλος μιας μονάδας των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, τόνισε ο επιθεωρητής Εβαρίστου Πόντσι.

Συνελήφθη η βραζιλιάνα σύζυγος του πρέσβη – Κατηγορείται πως τον σκότωσε μαζί με τον εραστή της

Συνελήφθη η Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα, σύζυγος του Ελληνα πρέσβη στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη, καθώς θεωρείται η βασική ύποπτη για τη δολοφονία του.

Την ενοχή του για συμμετοχή στη δολοφονία του πρέσβη ομολόγησε το απόγευμα της Παρασκευής, ώρα Ελλάδος, ο φερόμενος ως εραστής της συντρόφου του θύματος, αξιωματικός της Αστυνομίας Στρατού Sérgio Gomes Moreira Filho. Ο άντρας αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι εμπλέκεται στο έγκλημα όταν οι αστυνομικοί του έδειξαν το βίντεο από την κάμερα έξω από το σπίτι του πρέσβη όπου φαίνεται να τραβάει κάτι σαν πτώμα μέχρι ένα αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με το extra.globo.com στις βραζιλιάνικες Αρχές έχουν φτάσει καταθέσεις μαρτύρων οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τρεις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, έγινε άγριος καβγάς μεταξύ του Κυριάκου Αμοιρίδη και της συζύγου του στη διάρκεια του οποίου ο Ελληνας πρέσβης φέρεται να βιαιοπράγησε εναντίον της Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα. Σύμφωνα με τις ίδιες καταθέσεις, που επικαλείται το extra.globo.com, η σύζυγός του ενημέρωσε τον φερόμενο ως εραστή της, αστυνομικό Σέρτζιο Μορέιρα, για τον καβγά αυτόν. Ως εκ τούτου εγείρονται υποψίες μήπως αυτός ο καβγάς αποτέλεσε την αφορμή για το σχέδιο της άγριας δολοφονίας του Κυριάκου Αμοιρίδη.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Έλληνα πρέσβη στο Ρίο. Ο στρατιωτικός που φέρεται να διατηρούσε σχέση με τη σύζυγο του πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη ονομάζεται Sergio Gomes Moreira Filho και είναι 29 ετών. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Filho ομολόγησε το έγκλημα, ενώ οι δύο συνεργοί του ανέφεραν ότι ο ιθύνων νους της δολοφονίας είναι η Φρανσουάζ Αμοιρίδη, ωστόσο εκείνη φέρεται να το αρνείται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Sergio Gomes Moreira Filho εμφανίζεται σε ένα βίντεο που τον απεικονίζει να μπαίνει και να βγαίνει από το σπίτι του Ελληνα πρέσβη.

Η βραζιλιάνα σύζυγος “έκαψε” τον πρέσβη; – Φήμες ότι είχε συνεργό τον αστυνομικό εραστή της…Εγκλημα πάθους βλέπουν οι αρχές πίσω από τη δολοφονία του Ελληνα πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα σε λευκό αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει. Τις σχετικές πληροφορίες μεταδίδουν την τελευταία ώρα τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ.

Οπως αναφέρεται βρέθηκε αίμα του Ελληνα διπλωμάτη στον καναπέ του σπιτιού της γυναίκας του στην περιοχή Nova Iguaçu, όπου έκαναν διακοπές, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο Αμοιρίδης σκοτώθηκε εκεί πριν μεταφερθεί στο λευκό αυτοκίνητο όπου και απανθρακώθηκε. Η αστυνομία μάλιστα γνωρίζει ακριβώς την ώρα που έγινε η μεταφορά, περίπου στις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης και σύντομα θα γίνουν και ανακοινώσεις.

Η Βραζιλιάνα σύζυγός του, Φρανσουάζ Αμοιρίδη, έφτασε ξανά στο αστυνομικό τμήμα, συνοδευόμενη από τρεις αστυνομικούς.

Σύμφωνα με όσα διαρρέουν, η σύζυγός του είχε σχέση με αστυνομικό, ο οποίος έχει επίσης προσαχθεί από χθες το βράδυ.

Στη δημοσιότητα δόθηκε και μία φωτογραφία ενός άντρα την ώρα που οδηγείται στο τμήμα φορώντας κουκούλα, χωρίς προς το παρόν να διασταυρώνεται αν πρόκειται για τον εραστή της συζύγου.

ΝΕΚΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΟ ΡΙΟ – ΕΚΑΨΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΕ ΚΑΚΟΦΗΜΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα