Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ; Ο ΜΠΑΡΟΖΟ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΜΕ 16 ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ 100 ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ!

UPD: O Βλαντίμιρ Τσιζόφ, μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ, δήλωσε πως τα θέματα της Κύπρου θα βρεθούν στο τραπέζι των προγραμματισμένων διήμερων ρωσοευρωπαϊκών διαβουλεύσεων (Πέμπτη και Παρασκευή) στη Μόσχα μεταξύ της ρωσικής ηγεσίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δεκαέξι ευρωπαίοι αξιωματούχοι με επικεφαλής τον πρόεδρο της Κομισιόν, Μανουέλ Μπαρόζο, φτάνουν σήμερα στη Μόσχα, γράφει η μεγάλη ρωσική εφημερίδα Κομμερσάντ, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία που έχει επισκεφθεί τη ρωσική πρωτεύουσα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα βρεθεί αύριοστη ρωσική πρωτεύουσα και ο Πρόεδρος της Κύπρου Ν.Αναστασιάδης.

Ο κ.Μπαρόζο θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο, Πούτιν, και οι υπόλοιποι με τους καθ’ύλην υπουργούς της χώρας.

Οι συζητήσεις θα στραφούν γύρω από τα σημαντικότερα προβλήματα στις ρωσο-ευρωπαϊκές σχέσεις, όπως το θέμα της Κύπρου, το τρίτο ενεργειακό πακέτο, οι εμπορικές και οικονομικές σχέσεις, καθώς και το ζήτημα του καθεστώτος με τις βίζες.

Να σημειωθεί πως η επίσκεψη των “κομισάριων” συμπίπτει με την παρουσία στη Μόσχα, του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλη Σαρρή, ο οποίος συναντάται σήμερα με τον ρώσο ομόλογό του, Αντόν Σιλουάνοφ.

Μαζί με τους αξιωματούχους, καταφθάνει στη Μόσχα και ομάδα άνω των 100 ειδικών και συμβούλων της ΕΕ. Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί κοινή συσκεψη Ρωσίας-ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα