Η “Πλατεία” καθορίζει τις εξελίξεις -“ΟΧΙ” στο σχέδιο ΝΑΤΟ-ΕΕ για τα Σκόπια

17:11 4/2/2018 - Πηγή: BankWars

Μήνυμα προς κυβέρνηση και κόμματα, στον απόηχο του μεγάλου συλλαλητηρίου της Αθήνας για τη Μακεδονία.

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες από όλη τη χώρα πήραν μέρος στο συλλαλητήριο του Συντάγματος, λέγοντας “όχι” στη λύση, που ΝΑΤΟ και ΕΕ, μέσω του Μάθιου Νίμιτς, προωθούν στο χρόνιο πρόβλημα με τα Σκόπια. Δημοσκόπηση

επίσης δείχνει πως το “όχι” συγκεντρώνει το 71,5% των πολιτών.

Νευρική κρίση προκαλείται στα κόμματα, από τον “φόβο” της τεράστιας λαικής συμμετοχής που δεν ελέγχουν. Προσπαθούν λοιπόν σπασμωδικά να διαχειριστούν το “φαινόμενο” και ανταλλάσσουν βαρειές κατηγορίες, προσπαθώντας οι μεν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τη συμμετοχή, οι δε παρακαλώντας …να βρέξει για να μην πετύχει όσο οι διοργανωτές υπολογίζουν. Σημειωτέον ότι οι διοργανωτές υποστηρίζουν πως ο κόσμος που θα κατέβει στο κέντρο της πρωτεύουσας θα είναι τριπλάσιος αυτού που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη!

ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ

Στην κυβέρνηση, το “ανεξέλεγκτο” πλήθος των διαδηλωτών προκαλεί φόβο, καθώς τα στελέχη της δεν έχουν συνηθίσει σε λαικές αντιδράσεις, παρά τη μέχρι σήμερα μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζει. Ένα ογκώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, “αύριο” μπορεί να ανάψει σπίθα και για ανάλογα κατά της οικονομικής πολιτικής …

Στη ΝΔ, που η ηγεσία της μάλλον δεν θα έλεγε όχι σε μια σύνθετη ονομασία αν εκείνη βρισκόταν στην κυβέρνηση, από τη μία πλευρά φοβούνται τη στροφή προς τα “πιο δεξιά” και από την άλλη, προσπαθούν με τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο να περιχαρακώσουν τον πολιτικό χώρο, ώστε να μη δημιουργηθούν ρήγματα που οδηγούν σε δημιουργία νέου “εθνικού” κόμματος.

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, Κυβέρνηση και ΝΔ, δεν θέλουν να χάσουν την επαφή τους με τον “μετριοπαθή” χώρο της κοινής γνώμης που τάσσεται υπέρ μίας συμβιβαστικής λύσης στο συγκεκριμένο θέμα, ώστε η χώρα σε “συμμαχία” με ΝΑΤΟ και ΕΕ να ασχοληθεί με το μεγάλο θέμα της εξόδου της από την οικονομική κρίση που τη μαστίζει τα τελευταία 8 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα