Η ΝΔ “έβγαλε γλώσσα” στον Μοσκοβισί – Χατζηδάκης: Υπάρχει τέταρτο μνημόνιο Πιέρ – Μοσκοβισί: Όλα πάνε καλά

14:59 3/7/2018 - Πηγή: BankWars

Είνα η πρώτη φορά που το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιπαρατέθηκε ανοιχτά με τον ευρωπαίο επίτροπο Πιέρ Μοσκβίσι ό όποιος μην ξέροντας πως η Ελλάδα ουσιαστικά βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και μιλώντας στη Βουλή ωραιοποίησε την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

Μετά από 8 δύσκολα χρόνια η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα, στην αυτονομία και στις αγορές», ανέφερε ο Επίτροπος

Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Φορολογίας και Τελωνείων, Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών της Βουλής, με θέμα “Ένα νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα”.

Ειδικά για τη μεταμνημονιακή εποπτεία είπε ότι διευκολύνει την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές. “Θέλω να το πω: δεν είναι τέταρτο μνημόνιο αυτό που κάνουμε, δεν θα ξανάρθει εδώ η τρόικα!”, τόνισε, χειροκροτούμενος από τους βουλευτές.
«Εσείς Έλληνες βουλευτές έχετε την ευθύνη να δημιουργήσετε το μέλλον της Ελλάδας.
Να είστε σώφρονες, ώστε να αποφύγουμε νέα παραστρατήματα», ανέφερε.

Σε έντονο ύφος ο βουλευτής της ΝΔ υπενθύμισε αρχικά ότι ήδη έχουν υιοθετηθεί σκληρά μέτρα, υψηλά πλεονάσματα μέχρι το 2060, υπερταμείο και αυστηρή εποπτεία στις τράπεζες.

Σε αντάλλαγμα, σύμφωνα με τον Κ. Χατζηδάκη πήρε το μαξιλάρι και το περιβόητο cash buffer. «Από τη μία έχουμε λεφτά και από την άλλη υποχρεώσεις και εποπτεία», προσέθσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ για να συμπληρώσει σε αυστηρό τόνο: «Τα ίδια είχαμε και πριν. Μπορούμε να το πούμε Πιερ, Ευκλείδη, Κωστή, όπως θέλετε. Οι Έλληνες πολίτες ξέρουν ότι πρόκειται για τέταρτο μνημόνιο», τόνισε χαρακτηριστικά καταχειροκροτούμενος από τα γαλάζια έδρανα!

Ο κ. Χατζηδάκης επιτέθηκε στον κ. Μοσκοβίσι και για το θέμα των συντάξεων καθώς νωρίτερα ο ευρωπαίος επίτροπος στις κοινές δηλώσεις που έκανε με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών κύριο Τσακαλώτο, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά όσον αφορά το εάν θα περικοπούν ή όχι οι συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2019 προκειμένου να υπάρξουν εξοικονομήσεις 1% του ΑΕΠ όπως προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές αλλά και το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα το οποίο έχει ψηφιστεί στη Βουλή άφησε σήμερα ο ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, αν και εφόσον διασφαλίζονται οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Κάλεσε τον Ευρωπαίο Επίτροπό να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το σενάριο που διακινεί η κυβέρνηση πως οι ψηφισμένες περικοπές στις συντάξεις δεν θα εφαρμοστούν.

«Δεν υπάρχει ούτε ένας που να θέλει να περικοπούν οι συντάξεις. Θα πρέπει όμως να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα. Εμείς το πρόγραμμά μας το έχουμε διαμορφώσει με βάση τις διεθνείς συμφωνίες της χώρας. Αν μας πείτε ότι θα ακυρωθεί καλοδεχούμενο, να το ξέρουμε όμως για να διαμορφώσουμε κι εμείς αντίστοιχα το πρόγραμμά μας. Θέλουμε ισότητα και να υπάρχουν καθαροί χώροι για όλα τα κόμματα. Λυπάμαι που χάλασα την ευτυχία σας», υπογράμμισε ο Κ. Χατζηδάκης κάτω από τα έντονα χειροκροτήματα των βουλευτών της ΝΔ.

Ανοιχτό παράθυρο για τις συντάξεις άφησε ο Πιέρ Μοσκοβισί

Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει 4ο μνημόνιο – Σοβαρότητα για να αποφύγουμε παραστρατήματα

Χατζηδάκης σε Μοσκοβισί: Το 4ο Μνημόνιο μπορούμε να το βαφτίσουμε «Πιερ», «Ευκλείδη», «Κωστή», αλλά οι πολίτες ξέρουν

Keywords
Τυχαία Θέματα