Η Ν. Βαλαβάνη παρέδωσε στον Τρύφωνα Αλεξιάδη – “Δεν τον… ζηλεύω, δεν παραδίδω την έδρα μου”

Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής βρέθηκε η παραιτηθείσα αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, απ’ όπου ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στον «διάδοχό της» Τρύφων Αλεξιαδη, όσο και στον υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Η Νάντια Βαλαβάνη αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ανάληψης 200.000 ευρώ από τη μητέρα της πριν τα capital controls και επανέλαβε ότι δεν είχε καμία απολύτως ανάμιξη, ενώ τόνισε ότι δεν θα παραδώσει την έδρα της.

«Ούτε τον Ευκλείδη, ούτε τον

Τρύφωνα τους ζηλεύω. Βέβαια αυτή η θέση θα επανέλθει στα φυσιολογικά της. Όλο το προηγούμενο εξάμηνο, λόγω της διαπραγμάτευσης ο ΥΠΟΙΚ ήταν απών στο εξωτερικό» τόνισε η κυρία Νάντια Βαλαβάνη.

Η πρώην αναπληρώτρια υπουργός επεσήμανε τη δυσκολία της υφιστάμενη κατάστασης και την οικοδόμησης ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.
«Αυτό που μας στέρησε τη δυνατότητα μιας ουσιαστικής συνεργασίας -δεν κάτσαμε να βάλουμε στο χαρτί τι κάνουμε -μας έβαλε τη δυνατότητα να ονειρευτούμε ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα.

Τώρα αυτό το όνειρο γίνεται πολύ δυσκολότερο» τόνισε χαρακτηριστικά. «Δικαιότερο φορολογικό σύστημα δεν μπορεί να γίνει χωρίς βαθιές αλλαγές. Εύχομαι και ελπίζω σήμερα αυτοί που έχουν τη δυνατότητα τελικά να το κάνουν το δικαιότερο φορολογικό σύστημα» είπε εν συνεχεία.

«Δυστυχώς τα βάρη που επιβάλλονται πάνω σε άλλα δυσβάστακτα βάρη δεν θα μπορεί να αναιρέσει τα βάρη που υφίστανται οι πραγματικοί δημιουργοί του πλούτου. Εμείς δεν μπορέσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα σ’ αυτή την κατεύθυνση» υπογράμμισε η Νάντια Βαλαβάνη.

«Κάναμε κάποια πράγματα και διευκολύνσεις όμως τα βασικά προβλήματα –φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, ΕΝΦΙΑ- παρέμειναν και υφίστανται και σήμερα», σημείωσε, εξηγώντας ουσιαστικά και τους λόγους της παραίτησής της.

Αλεξιάδης: Άμεσα οι έλεγχοι κατά της φοροδιαφυγής

Την άμεση διενέργεια ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις.

«Θα γίνουν πράξη όσα τόσα χρόνια σχεδιάζαμε κατά της φοροδιαφυγής. Έχω πλήρη ευθύνη της βαρύτητας του έργου. Βασική μου αρχή είναι να λύνω προβλήματα και όχι να τα περιγράφω. Αξιοποιούμε ό,τι θετικό υπήρχε από την προηγούμενη περίοδο και από την κ. Βαλαβάνη, αλλά και από τους προηγούμενους υπουργούς, γιατί έχουμε μπροστά μας μικρές και μεγάλες μάχες» τόνισε ο κ.Αλεξιάδης.

«Ξεκινούν άμεσα έλεγχοι κατά της φοροδιαφυγής. Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις. Θα φέρουμε αποτελέσματα που κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους. Θα υπάρχει ενημέρωση για τα πάντα, δεν χρειάζεται να μας κυνηγάτε για μια δήλωση» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα