Τσίπρας προς Μέρκελ: Συμφωνία μέχρι τέλη Απριλίου – Να ισχύσει η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου

(upd)Με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ συναντήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο η οποία ήταν η δεύτερη μέσα σε διάστημα ενός μήνα, έγινε με κοινή βούληση ώστε να γίνουν τα

σημαντικά βήματα για τον αμοιβαίο συμβιβασμό και την αμοιβαία επωφελή λύση.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από την Καγκελάριο να επισπευσθούν οι διαδικασίες προκειμένου να υπάρξει ενδιάμεση συμφωνία έως τα τέλη Απριλίου, όπως προέβλεπε η απόφαση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Κυβερνητικές πηγές νωρίτερα διέψευσαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός, προσήλθε με τελεσίγραφο στη συνάντηση με την καγκελάριο.

Όπως ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές τα δημοσιεύματα δεν έχουν καμία απολύτως βάση, υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση, όπως δεν δέχεται τελεσίγραφα, έτσι και δεν θέτει.

Εκτός από τη συνάντηση με την Άγγελα Μέρκελ ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε προγραμματισμένη και πάλι στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής σύντομη συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Ιδιαίτερα κρίσιμη κρίνεται η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στη συνέχεια και με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Τη συζήτηση αναμένεται να μονοπωλήσει η πορεία της διαπραγμάτευσης, την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία, ενώ στην ατζέντα υπάρχει και το μεταναστευτικό, το οποίο αποτελεί και το θέμα της έκτακτης Συνόδου Κορυφής.

Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από την Καγκελάριο να τηρηθούν όσα συμφωνήθηκαν στο Βερολίνο, με τον Αλέξη Τσίπρα να υποστηρίζει ότι η Ελλάδα έχει διανύσει την απόσταση που της αναλογεί και ζητά το ίδιο να πράξουν και οι εταίροι της.

Η Καγκελάριος κρατάει στα χέρια της την τύχη της διαπραγμάτευσης Ελλάδας – πιστωτών, η οποία βρίσκεται σε οριακό σημείο, εν όψει του αυριανού Eurogroup στη Λετονία, με την κυβέρνηση να ευελπιστεί σε μια πολιτική λύση για τη χρηματοδότηση της χώρας, καθώς σε τεχνικό επίπεδο το χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι τεράστιο.

Η συνάντηση αυτή, που είναι η δεύτερη μέσα σε ένα μήνα, πραγματοποιείται με αμοιβαία βούληση και όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο πρωθυπουργός αναμένεται να υπογραμμίσει ότι υπάρχει βούληση από την ελληνική πλευρά, να γίνουν τα σημαντικά βήματα για τον αμοιβαίο συμβιβασμό και την αμοιβαία επωφελή λύση, και να δοθεί γρήγορα η λύση.

Εν τω μεταξύ το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσέρχεται με τελεσίγραφο στη συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ δεν έχουν καμία απολύτως βάση.

Η ελληνική κυβέρνηση όπως δεν δέχεται τελεσίγραφα έτσι και δεν θέτει», αναφέρουν οι πηγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα