Η μεγάλη κόντρα του Ν.Αναστασιάδη με τον κεντρικό τραπεζίτη

Πρόβλημα στην σχέση του προέδρου της Κύπρου Ν.Αναστασιάδη με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Π.Δημητριάδη φαίνεται να προκύπτει στην Κύπρο καθώς καταλογίζονται ευθύνες στον τελευταίο από πλευράς κυβέρνησης για τα χρήματα που έφυγαν από τις κυπριακές τράπεζες

όσο παρέμεναν κλειστές.

Πληροφορίες που μεταδίδει το κυπριακό Sigma, φέρουν τον Νίκο Αναστασιάδη να αναζητεί νομική διέξοδο για παύση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και να έχει ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα την εξέταση νομικού πλαισίου για την απομάκρυνση του Διοικητή, καθώς προκύπτει συνταγματικό κώλυμα.

Την ύπαρξη προβλήματος στις σχέσεις του προέδρου της Κύπρου Ν.Αναστασιάδη με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, το πρωί της Τετάρτης, μιλώντας στο Mega.

Ο κ. Χάσικος επέρριψε ευθύνες στον Π.Δημητριάδη εάν όντως «πέταξαν» καταθέσεις από τις κυπριακές τράπεζες από τις 15 Μαρτίου που παραμένουν κλειστές. Ο Πανίκος Δημητριάδης έχει βρεθεί στο στόχαστρο τις τελευταίες ημέρες για τους χειρισμούς του εν μέσω της κρίσης στην Κύπρο, με μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης να ζητά την απομάκρυνσή του.

Πυρά από το ΔΗΣΥ

Βολές δέχεται ανοικτά πλέον από τον Δημοκρατικό Συναγερμό ο κεντρικός τραπεζίτης με τον Π. Προδρόμου, βουλευτή του ΔΗΣΥ να δηλώνει:

«Πρέπει να υπάρξει ενότητα. Για να υπάρξει όμως ενότητα πρέπει να πούμε στον κόσμο τι έγινε και ποιοι ευθύνονται. Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας μας είπε χτες ότι η Λαϊκή Τράπεζα κρατήθηκε στον αναπνευστήρα, για εννέα μήνες, γιατί έπρεπε να κρατηθεί μέχρι να γίνουν οι εκλογές. Το ELA της Λαϊκής, είπε, έφτασε το 60% του ΑΕΠ της χώρας μας. Δεν ήταν κάτι ευχάριστο, αλλά έπρεπε να την κρατήσουμε. Επιβαλλόταν να την κρατήσουμε, για να γίνουν οι εκλογές, να υπάρξει μια νέα κυβέρνηση. Ο Διοικητής ενεργούσε, δηλαδή, με πολιτικά κριτήρια και όχι με κριτήρια κεντρικού τραπεζίτη».

Keywords
Τυχαία Θέματα