Η Κίνα που θαυμάζουμε: Αγοράζουν από φτωχές περιοχές αγοράκια με 3.640 ευρώ και τα πουλούν σε πλούσιες προς 10.000 ευρώ

Ένα αγόρι, που έχει αγορασθεί έναντι 30.000 γιουάν (3.640 ευρώ) σε φτωχές επαρχίες, όπως για παράδειγμα η Γιουνάν, μπορεί κάλλιστα να «μεταπωληθεί» για 70, ή 90.000 γιουάν στις πλουσιότερες περιοχές, όπως η Φουτζιάν, ή η Γκουανγκντόνγκ, αναφέρει ο Ουάνγκ Ζινγχάνγκ, ανώτατο στέλεχος της αστυνομίας της Φουτζιάν, μετά την επιτυχία της αστυνομίας να εξαρθρώσει 9 δίκτυα εμπορίας παιδιών, σώζοντας 89 και συλλαμβάνοντας 355 μέλη τωνβ κυκλωμάτων. Τα παιδιά έχουν οδηγηθεί σε κυβερνητικούς ξενώνες και η αστυνομία ερευνά για να εντοπίσει τους γονείς τους.

Η αστυνομία άρχισε την επιχείρηση στις 18

Δεκεμβρίου σε διάφορες επαρχίες, περιλαμβανομένων και των Γκουανγκντόνγκ και Σετσουάν, δύο εκ των πολυπληθέστερων, όπως και των Φουτζιάν, Γιουνάν και Ανχούι, μεταδίδει το πρακτορείο Νέα Κίνα, επικαλούμενο το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας.
Η εμπορία παιδιών είναι ένα πρόβλημα που διογκώνεται τα τελευταία χρόνια στην Κίνα, όπου τα μέτρα οικογενειακού προγραμματισμό, με γνώμονα την «πολιτική του ενός παιδιού», έχουν διογκώσει την παραδοσιακή προτίμηση για τα αγόρια – τα οποία θεωρούνται ως μελλοντικό στήριγμα των ηλικιωμένων γονιών και κληρονόμοι του ονόματος της οικογένειας – με αποτέλεσμα την αύξηση των εκτρώσεων, θανατώσεων και εγκατάλειψη των κοριτσιών.
Η ανισότητα αυτή έχει προκαλέσει έξαρση των απαγωγών, ή και αγορές αγοριών, αλλά η εμπορία παιδιών δεν παραμελεί ούτε τα κορίτσια, τα οποία επίσης μπορούν να πωληθούν ως μελλοντικές πολύφερνες νύφες.

Keywords
Τυχαία Θέματα