Η Ιταλία αποχαιρέτισε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι – Χιλιάδες κόσμος στο Ντουόμο του Μιλάνου

Τουλάχιστον δύο χιλιάδες άτομα βρίσκονται μέσα στον Καθεδρικό ναό του Μιλάνου, για την κηδεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ενώ εκτιμάται ότι έως και 15.000 άτομα βρέθηκαν στην πλατεία του Ντουόμο έξω από τον ναό, για να πουν το τελευταίο αντίο στον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας.

Μετά το πέρας της θρησκευτικής τελετής, οι περίπου 2.300 άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στον ναό, τον αποχαιρέτησαν χειροκροτώντας το φέρετρο που είχε στολιστεί με άσπρα και κόκκινα τριαντάφυλλα, όπως είχε ο ίδιος ζητήσει.

Στην πρώτη σειρά καθισμάτων στο εσωτερικό του ναού, θα καθίσουν η μεγαλύτερη κόρη του, Μαρίνα, η τελευταία του σύντροφος Μάρτα Φασίνα και, σε λίγα μέτρα απόστααση, η πρώην σύζυγος Βερόνικα Λάριο.

Η Τζόρτζια Μελόνι και ο Πρόεδρος, Σέρτζιο Ματαρέλα είναι μεταξύ εκείνων που πρόκειται να παραστούν στην κηδεία ενώ τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει η Ελληνίδα πρέσβης στην Ιταλία, Ελένη Σουρανή.

Μετά την τελετή, η σορός του Μπερλουσκόνι πρόκειται να αποτεφρωθεί και να τοποθετηθεί στο μαυσωλείο που είχε δημιουργηθεί, με βούλησή του, στο πάρκο της βίλας του στο Άρκορε, λίγο έξω από το Μιλάνο.

Già tanta gente in piazza Duomo per l'ultimo saluto a Silvio Berlusconi (via @AntoVitiello) pic.twitter.com/lEJ4264TBi

— MilanNews.it (@MilanNewsit) June 14, 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα