Η Γεννηματά το ξεκαθάρισε στους Ευρωσοσιαλιστές: Όχι με ΣΥΡΙΖΑ, κυβερνά με ακροδεξιούς

Την αντίθεσή της με το προσκλητήριο που έχει απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ για «συστράτευση των προοδευτικών δυνάμεων», επανέλαβε κι από τις Βρυξέλλες, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Κατά την ομιλία της στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η κ. Γεννηματά αναγνώρισε την ανάγκη για σύναψη ενός ισχυρού μετώπου

συνεργασίας και για «ένα ισχυρό προοδευτικό μέτωπο αλλαγής στην Ευρώπη», ωστόσο τόνισε ότι οι συνεργασίες πρέπει να είναι «με αρχές και αξίες», κι όχι «με σκοπιμότητες και λογικές “αριθμών”».

Όπως συμπλήρωσε, οι συνεργασίες αυτές θα πρέπει να έχουν πραγματικά προοδευτική agenda «και όχι ένα δήθεν αριστερό προσωπείο».

Επίσης, η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στην ανάγκη για διακριτές σχέσεις ανάμεσα στη Σοσιαλδημοκρατία και τη Δεξιά, τονίζοντας ότι ήρθε η ώρα για αλλαγή κατεύθυνσης. Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι δεν θα πρέπει να ξεχαστούν οι πολιτικές που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Δεξιά «που της επέτρεψαν να βγει στο προσκήνιο».

Όπως τόνισε, «οι ιδεολογικές μας διαφορές με την ευρωπαϊκή Δεξιά και τις συντηρητικές πολιτικές πρέπει να γίνουν και πάλι ισχυρές και διακριτές… Αυτό πληρώνουμε οι σοσιαλδημοκράτες σήμερα. Είναι η ώρα επομένως για μια αποφασιστική αλλαγή ρότας».

Ένα νέο ευρωπαϊκό συμβόλαιο

Παράλληλα, παρουσίασε το το πρόγραμμα του ΚΙΝΑΛ – ένα “νέο ευρωπαϊκό συμβόλαιο”, όπως το χαρακτήρισε, το οποίο είπε ότι στηρίζεται σε πέντε πυλώνες:

1. Περισσότερη Κοινωνική Ευρώπη.

2. Κοινή πολιτική για την Μετανάστευση.

3. Ολοκλήρωση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.

4. Συνεκτική Ευρωπαϊκή Αμυντική Πολιτική

5. Δημιουργία της Ευρώπης των Πολιτών

Keywords
Τυχαία Θέματα