Η Επιχειρηματικότητα στη Πράξη: Με την υποστήριξη του Ομίλου Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Η Επιχειρηματικότητα στη Πράξη», που θα υλοποιήσει το Εργαστήριο Εκπαιδευτικών Εφαρμογών (ΕΠΕΦΑ) του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Αυτό το εφαρμοσμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Λέσχης Επιχειρηματικότητας και υποστηρίζεται από τον Όμιλο Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε.

Βασική επιδίωξη του προγράμματος, το οποίο έχει διάρκεια 100 ωρών και

θα ξεκινήσει στις 22/3/2014, είναι να συνεισφέρει στην ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας και στη μετατροπή επιχειρηματικών ιδεών σε πράξη. Έρχεται σε μια περίοδο που η προαγωγή της καινοτομίας και της εξωστρέφειας είναι περισσότερο από αναγκαία για την ελληνική οικονομία. Φιλοδοξεί να εκπαιδεύσει νέους και δημιουργικούς ανθρώπους σε θέματα που συνδέονται με την επιχειρηματικότητα, το ξεκίνημα και τη λειτουργία μιας επιχείρησης, να τους προετοιμάσει ώστε να αποκτήσουν βασικά εφόδια για την οργάνωση και διαχείριση μιας επιχείρησης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και των μαζικών μέσων ενημέρωσης. Ο Πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, κ. Κωνσταντίνος Ευριπίδης μεταξύ άλλων υπογράμμισε την υποστήριξη της Λέσχης Επιχειρηματικότητας στην εξαιρετική πρωτοβουλία του ΕΠΕΦΑ και στον κοινό στόχο να εμπνευσθεί μια νέα γενιά επιχειρηματιών που θα κάνουν το όραμά τους πράξη, ανοίγοντας νέους επιχειρηματικούς δρόμους, ικανούς να αποτελέσουν τη μαγιά για μια νέα επιχειρηματική πραγματικότητα.

Επίσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε., κ. Σωκράτης Λαζαρίδης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα του προγράμματος στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον της χώρας μας και στο ρόλο του Χρηματιστηρίου ως μηχανισμός άντλησης κεφαλαίων μέσα από μια νέα κατηγορία διαπραγμάτευσης (ΕΝΑ ΣΤΕΠ) που απευθύνεται κυρίως σε νεοσύστατες εταιρίες.

Τη θετική συμβολή του προγράμματος για τις επιχειρήσεις και την εθνική οικονομία τόνισε κατά την παρέμβασή του και ο Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Παύλος Θωμόγλου.

Τέλος, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος, καθηγητής Χρηματοοικονομικής, κ. Νίκος Μυλωνάς παρουσιάζοντας το πρόγραμμα εστιάστηκε στην πρακτική έμφαση του προγράμματος με εξειδικευμένους εισηγητές στα ζωτικά θέματα της επιχείρησης, ομιλίες από επιχειρηματίες αλλά και καθοδήγηση και υποστήριξη κατά τη διάρκεια προετοιμασίας του επιχειρηματικού σχεδίου το οποίο καταστρώνεται ως επιχειρηματικό μοντέλο χαμηλού κινδύνου.

Βασικές ενότητες αυτού του εξατομικευμένου για τις ελληνικές επιχειρήσεις εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η Εισαγωγή στην Επιχειρηματικότητα, η Επιχειρηματική Στρατηγική και Καινοτομία, τα Οικονομικά της Επιχείρησης, Επενδύσεις και Χρηματοδότηση, Μάρκετινγκ και Πωλήσεις, Δημιουργία Επιχείρησης, Πηγές Χρηματοδότησης και Εκπόνηση επιχειρηματικού σχεδίου. Οι υποψήφιοι που θα περατώσουν το εν λόγω πρόγραμμα, θα αποκομίσουν Πιστοποιητικό στο πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα στην Πράξη» από το Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών του ΕΚΠΑ.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα: από τον ιστότοπο http://epefa.econ.uoa.gr, καθώς και από τη Γραμματεία του προγράμματος: Σταδίου 5, 2ος όροφος, γραφείο 218, τηλ. 210-368-9390 ή στέλνοντας μήνυμα στη διεύθυνση: [email protected]

Original article: Η Επιχειρηματικότητα στη Πράξη: Με την υποστήριξη του Ομίλου Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε..

Keywords
Τυχαία Θέματα