Η Ελλάδα δεν θα βγει στις αγορές το καλοκαίρι – Διάψευση της είδησης του Reuters

Διαψεύδει η κυβέρνηση το δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα βγει εκ νέου στις αγορές για δανεισμό και μάλιστα πριν από τον Αύγουστο.

«Η επόμενη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές θα γίνει όποτε χρειαστεί, από επιλογή και όχι από ανάγκη», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι τόσο η απόφαση

της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στα προαπαιτούμενα προκειμένου να συνεχιστεί ομαλά η χρηματοδότηση της χώρας, όσο και οι θετικές εξελίξεις της τελευταίας περιόδου στο πεδίο της οικονομίας, σε καμιά περίπτωση δεν αιτιολογούν κινήσεις, όπως αυτές που «προαναγγέλλονται» με σημερινό δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται δήλωση «υψηλόβαθμου αξιωματούχου του υπουργείου των Οικονομικών».

Πέραν τούτου, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση σημειώνει με ικανοποίηση την σημερινή άντληση ποσού 1,3 δισ. ευρώ, μέσω τρίμηνων εντόκων γραμματίων, με επιτοκιακό κόστος που για πρώτη φορά έπεσε κάτω από το 2% (1,80% έναντι 2,13% κατά την δημοπρασία της 13ης Μαΐου).

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ REUTERS

Νωρίτερα δημοσίευμα του Reuters επικαλούμενο υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε ότι η Ελλάδα σχεδιάζει νέα έξοδο στις αγορές πριν τον Αύγουστο, με πιθανή έκδοση ομολόγου 7ετούς διάρκειας και στόχο την άντληση από δύο έως τριών δισ. ευρώ.

Το στέλεχος αυτό που δεν κατανομάζεται φέρεται να έλεγε πως οι συνθήκες στις αγορές είναι καλές για μια νέα έκδοση ομολόγου εντός του καλοκαιριού.

Επίσης ο Έλληνας αξιωματούχος είπε, σύμφωνα με το Reuters, ότι «υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στις αγορές για ομόλογα 3ετούς και 7ετούς διάρκειας και επισήμανε ότι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα έκδοσης 7ετούς ομολόγου εντός του καλοκαιριού, ενώ εκτίμησε ότι αργότερα η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει και στην έκδοση 3ετούς ομολόγου.

Παράλληλα το Reuters επισημαίνει ότι παρά την πολύ καλή πορεία της σχετικά πρόσφατης δημοπρασίας ομολόγου 5ετούς διάρκειας, η Ελλάδα δεν αναμένει ότι θα μπορέσει να «καλύψει» όλες τις χρηματοδοτικές της ανάγκες από τις αγορές.

Original article: Η Ελλάδα δεν θα βγει στις αγορές το καλοκαίρι – Διάψευση της είδησης του Reuters.

Keywords
Τυχαία Θέματα