Η εισαγγελέας Εφετών ζητά παραπομπή σε δίκη δύο δημοσιογράφων

23:48 4/9/2017 - Πηγή: BankWars

Την παραπομπή σε δίκη, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων -με τις κατηγορίες της ενεργητικής δωροδοκίας και του εκβιασμού- των δύο δημοσιογράφων του αποκαλούμενου «κυκλώματος εκβιαστών» που φέρονται να αποσπούσαν ποσά από κρατικές και ιδιωτικές επιχειρήσεις ζητά η εισαγγελέας Εφετών Βασιλική Κρίνα.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας εισηγείται να δικαστούν οι δημοσιογράφοι Παναγιώτης Μουσσάς και Χρήστος Φράγκος για τα αδικήματα της ενεργητικής δωροδοκίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, της κατ΄εξακολούθηση απόπειρας

διακεκριμένης εκβίασης και της διακεκριμένης συμμορίας.

Η υπόθεση αφορά καταγγελίες για κύκλωμα, το οποίο μέσω εκβιασμών αποσπούσε χρηματικά ποσά, τα οποία εμφανίζονταν ως διαφημίσεις, από κρατικές και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή όχι των κατηγορουμένων έχει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Οι δύο δημοσιογράφου έχουν αρνηθεί εξ αρχής τις κατηγορίες.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελίες δημοσιογράφου που εργαζόταν στην ΕΥΔΑΠ, με συνέπεια οι Μουσσάς και Φράγκος, αλλά και ο αποβιώσας σε τροχαίο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολις» Παναγιώτης Μαυρίκος να συλληφθούν τον Φεβρουάριο του 2016 και να απαγγελθούν εναντίον τους κατηγορίες για υποθέσεις απόπειρας εκβίασης.

Η εισαγγελέας προτείνει επίσης τη διατήρηση της ισχύος των περιοριστικών όρων που επιβλήθηκαν στους δύο δημοσιογράφους, δηλαδή, της απαγόρευσης εξόδους από τη χώρα και της εμφάνισής τους στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας τους, τρεις φορές τον μήνα, μέχρι την οριστική εκδίκαση των κατηγοριών.

Επίσης, ζητάει να παύσει λόγω θανάτου η ποινική δίωξη σε βάρος του Παναγιώτη Μαυρίκου.

Για την ίδια υπόθεση έχει σχηματιστεί και άλλη δικογραφία, στην οποία κατηγορούμενοι είναι έντεκα μέλη επιτροπών διαφήμισης της Αttika Bank και ένα πρώην διευθυντικό στέλεχος της ΕΥΔΑΠ.

Η κατηγορία που τους αποδίδεται είναι η απιστία και αφορά την έγκριση διαφημιστικών καταχωρίσεων σε έντυπα και ιστοσελίδες που συνδέονταν με τον εκλιπόντα εκδότη της εφημερίδας ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ για ποσά που κρίνονται «δυσανάλογα υψηλά» σε σχέση με την κυκλοφορία και την επισκεψιμότητα των Μέσων αυτών, γεγονός που δεν εξυπηρετούσε τον σκοπό της διαφήμισης.

Το αδίκημα φέρεται να έχει τελεστεί τη χρονική περίοδο 2013-2015 και το ύψος της ζημίας για τη μεν ΕΥΔΑΠ αγγίζει τα 250.000 ευρώ και για την τράπεζα υπολογίζεται σε ποσό περίπου 380.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα