Η ανεργία φέρνει τον Α. Τσίπρα μπροστά απ’τον Α. Σαμαρά, λέει το Bloomberg

Σύμφωνα με το Bloomberg, η υψηλή ανεργία ένας από τους λόγους που ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, διευρύνει το προβάδισμά του έναντι του Αντώνη Σαμαρά, στις δημοσκοπήσεις.

Οι πιέσεις στην κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον Αντώνη Σαμαρά, τον ώθησαν την να ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης του ελληνικού κοινοβουλίου, την οποία αναμένεται και να κερδίσει, μεταδίδει το πρακτορείο.

Το δημοσίευμα συνεχίζει: Τα ελληνικά ομόλογα παραμένουν οι τίτλοι με τις καλύτερες αποδόσεις φέτος, σύμφωνα με τους δείκτες του Bloomberg. Επωφελούμενη από τα μέτρα τόνωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η απόδοση υποχώρησε στο 5,52% στις 8 Σεπτεμβρίου, το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2010. Παρότι στη συνέχεια αυξήθηκε, η πτώση από τα ιστορικά-υψηλά, διατηρεί τις αποδόσεις σε αρκετά χαμηλά επίπεδα που ενθαρρύνουν τον Σαμαρά να επιδιώξει την έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης, στο τέλος του έτους.

Εύθραυστη οικονομία«Ακόμη και αν η Ελλάδα εξέλθει από το πρόγραμμα διάσωσης θα τεθεί υπό στενή παρακολούθηση από τους πιστωτές της» υποστηρίζει μιλώντας στο Bloomberg, ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. «Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, αλλά εξακολουθεί να είναι κάπως εύθραυστη».«Θα πρέπει να υπάρχει ένας ρόλος προς επεξεργασία, αν πρόκειται να είμαστε σοβαροί στις προσπάθειές μας για τη δημιουργία ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου που θα βασιστεί στις εξαγωγές» αναφέρει ο Ηλίας Λέκκος, επικεφαλής οικονομολόγος στην τράπεζα Πειραιώς. «Για τα ναυπηγία, χρειάζεται να βρεθεί ένας ξένος επενδυτής να τα αναλάβει».

Keywords
Τυχαία Θέματα