Η Αλβανία δείχνει …να μην καταλαβαίνει – Διάβημα για να προστατευτούν οι Αλβανοί στην Ελλάδα!

Για δεύτερη φορά σε διάστημα δύο ημερών, η πρέσβειρα της Ελλάδας στα Τίρανα Ελένη Σουράνη κλήθηκε στο αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου της παραδόθηκε διάβημα διαμαρτυρίας για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα μετά τη δολοφονία του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα στην Αλβανία.

Σύμφωνα με αλβανικά μέσα, το διάβημα αφορά το κάψιμο αλβανικής σημαίας, την ειδοποίηση για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην αλβανική πρεσβεία,

τις εμπρηστικές επιθέσεις σε αλβανικές επιχειρήσεις και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μπροστά από την πρεσβεία και το προξενείο της Αλβανίας.

Tα Τίρανα ζήτησαν «η Αθήνα να καταδικάσει και να τηρήσει σαφείς αποστάσεις αυτές τις σοβαρές πράξεις που επηρεάζουν το κλίμα φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο γειτόνων».

Το αλβανικό ΥΠΕΞ υπογράμμισε ακόμα «την ανάγκη οι ελληνικές αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουν τη ζωή και την περιουσία των Αλβανών πολιτών που διαμένουν στην Ελλάδα».

Με βάση πληροφορίες από το ελληνικό ΥΠΕΞ, η Ελληνίδα πρέσβης, απάντησε με τρόπο έντονο και ενδεδειγμένο, τονίζοντας με ιδιαίτερη έμφαση πως η Ελλάδα είναι ένα απόλυτα ασφαλές κράτος.

Συγκλονιστικές εξελίξεις στην υπόθεση Κ.Κατσίφα – Τι διαπίστωσε ο ιατροδικαστής για τους πυροβολισμούς

Keywords
Τυχαία Θέματα