Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Χ. ΘΕΟΧΑΡΗ – Οι αποκαλύψεις του Βank Wars

20:07 5/6/2014 - Πηγή: BankWars

Μπορεί η αναγκαστική παραίτηση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων να έχει προκαλέσει την αντίδραση της τρόικας, ωστόσο το bankwars σε ανύποπτο χρόνο και πριν προκληθεί θέμα, είχε αποκαλύψει με ποιο τρόπο ο Χ. Θεοχάρης είχε φέρει τα πάνω κάτω στην αγορά.

Στις 16 Μαΐου το bankwars έγραφε:

Ο Χ. Θεοχάρης θεωρεί και την Κύπρο «ύποπτο» τόπο για ίδρυση εταιρειών! Μαζέψτε τον!

Ποιός ΣΥΡΙΖΑ

και ποιά ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ; Αρκεί ένας Θεοχάρης να στέλνει εγκυκλίους και να προκαλεί αναστάτωση παντού, προκειμένου η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός να τρέχουν να μαζεύουν τα …ασυμάζευτα!

Δείτε τι σκαρφίστηκε το άτομο, που εκτός των άλλων, βάζει και σε “τριβή” τις σχέσεις της Ελλάδας με την Κύπρο:

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο κ.Θεοχάρης, με πρόσφατη εγκύκλιο που έστειλε στις επιχειρήσεις δημοσίου συμφέροντος, συμπεριλαμβάνει στις χώρες που θεωρούνται ΥΠΟΠΤΕΣ για φοροδιαφυγή όσων εκεί ιδρύουν εταιρείες και την Κύπρο! Στο σχετικό κατάλογο των χωρών περιλαμβάνονται κυρίως χώρες της Άπω Ανατολής (πχ. Σιγκαπούρη) και γνωστοί, εκτός ευρωζώνης φορολογικοί Παράδεισοι.

Με την εγκύκλιο Θεοχάρη, όσοι Έλληνες έχουν εταιρείες στην Κύπρο και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, δεν αρκεί να προσκομίσουν το χαρτί αποφυγής της διπλής φορολόγησης για να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους, αλλά τους ζητούνται στοιχεία που μόνο από “ύποπτες χώρες” θα έπρεπε να αναζητηθούν.

Δεν την κοιτάνε και αυτή την περίπτωση στο υπουργείο Οικονομικών, μήπως και βγάλουν, όπως στη σημερινή που προκάλεσε τον πανικό, διευκρινιστική του ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ με τις εταιρείες Ελλήνων στην Κύπρο;

Στις 15 Μαΐου:

Τι ρόλο παίζει ο Χ. Θεοχάρης; Ανήκει σε αυτήν ή σε άλλη κυβέρνηση; Οι εγκύκλιοι που βλάπτουν την Ελλάδα – Έντονη δυσαρέσκεια στο Μαξίμου

Το να είσαι τυπικά ικανός, δεν αρκεί για να είσαι υπουργός ή σε θέση ουσιαστικά υπουργική. Αυτό, ισχύει στην περίπτωση του κ. Χ.Θεοχάρη, ο οποίος ουκ ολίγες φορές, με τις συνεχείς εγκυκλίους του φέρνει τα πάνω κάτω και αναστατώνει την οικονομική ζωή. Στο Μαξίμου είναι έξαλλοι με τις ακροβασίες του γενικού γραμματέα εσόδων, όπως καλά πληροφορημένες πηγές μας αναφέρουν, οπότε προκύπτει το ερώτημα τι άλλο …περιμένουν να τους “φτιάξει” για να του πουν “ευχαριστούμε και άντε γειά”.

Σήμερα, ο Χάρης Θεοχάρης, πέτυχε να σημάνει συναγερμό στις διεθνείς αγορές με τα ελληνικά ομόλογα, τα οποία δέχθηκαν ισχυρότατες πιέσεις, καθώς, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερ, κυκλοφόρησε μεταφρασμένη στα Αγγλικά στο Χρηματιστήριο της Γερμανίας, η εγκύκλιός του με την οποία επιβάλλεται αναδρομικός φόρος, από τον Φεβρουάριο του 2012 έως τον Ιανουάριο του 2014, στους ξένους κατόχους ελληνικών κρατικών και εταιρικών ομολόγων!

Ο φόρος που κυμαίνεται από 20% για τα φυσικά πρόσωπα και φθάνει το 33% για τα νομικά πρόσωπα θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι την 25η Ιουνίου. Η εγκύκλιος ορίζει ότι οι επενδυτές του εξωτερικού, που δικαιούνται απαλλαγής του φόρου, θα πρέπει να προσκομίσουν στην εφορία όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να απαλλαγούν από τη φορολόγηση.

Μετά τον συναγερμό στις διεθνείς αγορές αλλά και την κατακόρυφη πτώση του ελληνικού χρηματιστηρίου, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να αντιδράσει και χαρακτηρίζει «παντελώς αναληθή» τα δημοσιεύματα για αναδρομική φορολόγηση ή πρόθεση αναδρομικής φορολόγησης της υπεραξίας από μεταβιβάσεις ομολόγων του Δημοσίου που κατέχουν ξένους επενδυτές και οι οποίες γίνονται από την 1ηΙανουαρίου εφέτος και εφεξής.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ουδεμία φορολόγηση υφίσταται στις υπεραξίες αυτές, ενώ οι υπεραξίες που προέκυψαν από 29/2/2012 έως 31/12/2013, φορολογούνται με τις παλιές διατάξεις του νόμου 4051/2012, εκτός και εάν προβλέπεται ευμενέστερη μεταχείριση στις συμβάσεις αποφυγής διπλής φορολογίας. Μάλιστα, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, η κυβέρνηση έχει στόχο τη μείωση της φορολογίας και αυτό αποδεικνύεται και από την κατάργηση του συγκεκριμένου νόμου (4051/2012) από 1/1/2014.

Σημειώνεται ότι, τα δημοσιεύματα αυτά προκάλεσαν την αύξηση των spreads στα 10ετή ελληνικά ομόλογα ακόμη και στις 680 μονάδες βάσης σε σύγκριση με τα αντίστοιχα γερμανικά ομόλογα. Στην ελληνική δευτερογενή αγορά ομολόγων (ΗΔΑΤ) υπήρξαν, σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, εντολές πώλησης ελληνικών ομολόγων ύψους 188 εκατ. ευρώ.

ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΩΡΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ “ΥΠΟΠΤΟ” ΤΟΠΟ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ;

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο κ.Θεοχάρης, με πρόσφατη εγκύκλιο που έστειλε στις επιχειρήσεις δημοσίου συμφέροντος, συμπεριλαμβάνει στις χώρες που θεωρούνται ΥΠΟΠΤΕΣ για φοροδιαφυγή όσων εκεί ιδρύουν εταιρείες και την Κύπρο! Στο σχετικό κατάλογο των χωρών περιλαμβάνονται κυρίως χώρες της Άπω Ανατολής (πχ. Σιγκαπούρη) και γνωστοί, εκτός ετυρωζώνης φορολογικοί Παράδεισοι.

Με την εγκύκλιο Θεοχάρη, όσοι Έλληνες έχουν εταιρείες στην Κύπρο και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, δεν αρκεί να προσκομίσουν το χαρτί αποφυγής της διπλής φορολόγησης για να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους, αλλά τους ζητούνται στοιχεία που μόνο από “ύποπτες χώρες” θα έπρεπε να αναζητηθούν.

Δεν την κοιτάνε και αυτή την περίπτωση στο υπουργείο Οικονομικών, μήπως και βγάλουν, όπως στη σημερινή που προκάλεσε τον πανικό, διευκρινιστική του ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ με τις εταιρείες Ελλήνων στην Κύπρο;

Original article: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Χ. ΘΕΟΧΑΡΗ – Οι αποκαλύψεις του Βank Wars.

Keywords
Τυχαία Θέματα