Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ “ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΑΙ” – ΧΑΜΟΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ “ΛΕΙΨΑΝΑ”

Η Αγία Βαρβάρα , προστάτιδα του Πυροβολικού, άναψε φωτιές στο ούτως ή άλως γελοίο πολιτικό σκηνικό που …δουλειά δεν έχει να κάνει πέραν του να παρλάρει στα τηλεπαράθυρα και …δουλειά βρήκε με τα λείψανα της Αγίας!…

Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, της Εκκλησίας και του Πάνου Καμμένου σχετικά με την μεταφορά του ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας στο νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”αλλά και την

υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους. Στο …ψαλτήρι και το ΠΟΤΑΜΙ που ειρωνεύεται την όλη κατάσταση, ενώ πυρά δέχεται και ο υπουργός Υγείας Π.Κουρουπλής που θα είναι παρών στην μεταφορά των λειψάνων στον ‘Άγιο Σάββα>

Ο Ν. Φίλης μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” κατηγόρησε την Εκκλησία για εμπόριο :

“Αυτά είναι μορφές λαϊκισμού εις βάρος των γνήσιων λαϊκών επιδιώξεων και πόθων. Όλοι θέλουν την υγεία τους. Το να κάνουμε όμως εμπόριο δεν είναι κάτι το οποίο προάγει την κοινωνία μας”.

Λίγη ώρα αργότερα ο δ/ντης του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χάρης Κονιδαρης, απάντησε με αιχμηρό τρόπο στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας:

“Εμπόριο λειψάνων κάνει ο ίδιος ο κ. Φίλης. Εμπορεύεται τα λείψανα ενός δήθεν Αριστερού αντικληρικαλισμού, ο οποίος και παραπέμπει σε περιόδους μεσαίωνα. Αφού επιδιώκει να περιορίσει την συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της θρησκείας. Καλό είναι ο κ. Φίλης να ερωτήσει ο ίδιος τους ασθενείς, που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο εάν επιθυμούν ή όχι τη μεταφορά του ιερού λειψάνου”.



Κατά τον κ. Φίλη, η περιφορά των λειψάνων στα νοσοκομεία θυμίζει το «νερό του Καματερού» και στέλνει το λάθος μήνυμα στους ασθενείς, που έτσι τους απομακρύνει από την ιατρική επιστήμη.

«Είναι λάθος να δίνουμε το σήμα ότι μπορεί να αντικατασταθεί η Ιατρική», τόνισε ο Νίκος Φίλης και υπενθύμισε τι είχε συμβεί με το νερό του Καματερού. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το να μεταφερθούν τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας στον «Άγιο Σάββα» είναι μια ενέργεια που παραπέμπει σε περιόδους μεσαίωνα.

Και συνέχισε: «Θα υποταχτούμε στη λογική ότι θα θεραπεύσουν τα λείψανα τους καρκινοπαθείς; Αυτό είναι μορφή ειδωλολατρίας. Στην εκκλησία τα λείψανα να πάνε, καμία αντίρρηση, αλλά όχι και στον Άγιο Σάββα»

Ανακοίνωση για το θέμα έβγαλε και το “Ποτάμι” στην οποία σχολιάζει σκωπτικά την απόφαση της κυβέρνησης για την υποδοχή του λειψάνου με τιμές αρχηγού Κράτους και μάλιστα χρησιμοποιώντας την υπογραφή “Τομέας Τελετών και Παρελάσεων”

“Το Ποτάμι χαιρετίζει την κυβερνητική απόφαση να γίνει με τιμές Αρχηγού Κράτους η υποδοχή των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας. Επίσης θεωρεί τομή για την υγεία την περιφορά και έκθεση των λειψάνων για προσκύνημα σε κρατικά νοσοκομεία. Μπορεί οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες να μην είχαν συμπεριληφθεί (από λάθος;) στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, εναρμονίζονται όμως απόλυτα με τις πανθομολογούμενα εύστοχες προτεραιότητες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Σημείωση: Θεωρούμε βέβαια δεδομένο ότι η νέα πρωτοβουλία της κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας θα τύχει της μεγαλύτερης δυνατής προβολής από το κανάλι της Βουλής, εν ανάγκη να διακοπεί για λίγο η μετάδοση της στρατιωτικής παρέλασης από την Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας”, αναφέρει η ανακοίνωση του Ποταμιου.

Στο κόμμα της αντιπολίτευσης απάντησε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία κατηγορεί το Ποτάμι για ψευδοπροοδευτισμό και ισοπεδωτικό εθνομηδενισμό και προσθέτει:

“Από τη μία ο αρχηγός του υπερθεματίζει για τα θρησκευτικά δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας, φτάνοντας στο σημείο να ευθυγραμμιστεί με ακραίες διχαστικές φωνές, ενώ από την άλλη διακωμωδούν και χλευάζουν το θρησκευτικό συναίσθημα και την πίστη των Ορθοδόξων Χριστιανών. Προφανώς για το Ποτάμι, η άδολη θρησκευτική πίστη των απλών χριστιανών δεν έχει την παραμικρή αξία, εκτός και αν αποτελεί αντικείμενο ‘αξιοποίησης’ προς εξυπηρέτηση αλλότριων και ενδεχομένως ύποπτων σκοπιμοτήτων. Ο μοναδικός στόχος του κατά φαντασίαν …πρωταγωνιστή είναι να «ψαρεύει» σε θολά έως κατασκότεινα νερά. Βοήθειά του…”.

ΦΙΛΗΣ ΚΑΤΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

«Τι δουλειά έχουν τα λείψανα να τριγυρνάνε από εδώ κι από κει; Υπάρχει ένα θέμα σεβασμού που πρέπει να έχουμε απέναντι στη λαϊκή θρησκευτικότητα, όχι, όμως, να αποδίδουμε τιμές αρχηγού κράτους στα λείψανα μιας Αγίας. Πριν μερικό καιρό, την Μεγάλη Παρασκευή, ήρθε το Αγιο Φως με τιμές πάλι αρχηγού κράτους, δηλαδή δυο αρχηγοί κρατών επισκέφτηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ την Ελλάδα και είναι το Άγιο Φως και τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα».

Με ένα αιχμηρό και με πολλά υπονοούμενα σχόλιο μέσω twitter απάντησε ο Πάνος Καμμένος στην επίθεση που δέχθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη, για την υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους που οργάνωσε ο υπουργός Άμυνας στα ιερά λείψανα της Αγίας Βαρβάρας.

Ο κ. Καμμένος έγραψε: Καλύτερα να προσκυνάς το λείψανο της Αγ. Βαρβάρας κύριε Φίλη, παρά τα λείψανα από τα NH90.

Το σχόλιο αυτό παραπέμπει σε άρθρο του olympia.gr με τον ίδιο τίτλο που γράφει τα εξής:

«Τις λυσσαλέες επιθέσεις στο ΥΠΕΘΑ όταν γίνονται από τους εκδότες – οικόσιτα των γερμανικών εταιρειών, να τις κατανοήσουμε. Ξέρεις τι είναι να στέλνουν στον Καμμένο οι «γερμανικοί κολοσσοί» τον απόστρατο συνταγματάρχη ως εκπρόσωπο και σε μία εβδομάδα να καταλήγει στην φυλακή; Λογικό να λυσσάνε και να εκβιάζουν. Και θα δουν και άλλα, τώρα που το μέγα σκάνδαλο των NH90 πήγε πακέτο στον εισαγγελέα.

Να επιτίθεστε όμως και εσείς στον ΥΕΘΑ, επειδή μετά από 1000 χρόνια έφερε ένα κειμήλιο της Ορθοδοξίας, που το είχαν ως κόρην οφθαλμού οι «σκοταδιστές και κορόιδα» Βενετσιάνοι, ναι, δεν θα το έκανε ποτέ ο προοδευτικός Χότζα κάτι τέτοιο, παραπάει. Άλλο να επαναπατρίζεις ένα ιστορικό κειμήλιο μετά από 1000 χρόνια και άλλο να χρεώνεις την Ελλάδα για τα επόμενα 100 χρόνια για να γεμίζουν οι λογαριασμοί απατεώνων.
Δεν ενοχλεί κανέναν η ορθόδοξη λατρεία και το προσκύνημα στο ταπεινό εκκλησάκι στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». Πλην των ταλιμπάν της ISIS βεβαίως.
Αντίθετα, ενοχλεί, εξοργίζει και προκαλεί την κοινωνία η χουμπαυλολατρεία και το προσκύνημα μεσαζόντων στα καφέ του Κολωνακίου…»

Keywords
Αναζητήσεις
λειψανα αγιας βαρβαρας, ag.varvara
Τυχαία Θέματα