Η Αυστρία “βγάζει γλώσσα” στη Γερμανία – Πάρτε εσείς απευθείας τους πρόσφυγες από την Ελλάδα

Η Αυστρία, “βγάζει γλώσσα” στη Γερμανία. “Εάν η Γερμανία θεωρεί ότι δεν υπάρχουν ανώτερα όρια στον αριθμό των προσφύγων, τότε θα πρέπει να φέρνει απευθείας από την Ελλάδα τους πρόσφυγες στο γερμανικό έδαφος” τονίζει σε δηλώσεις του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ) ο προσκείμενος στο κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα υπουργός Άμυνας της Αυστρίας Χανς-Πέτερ Ντόσκοτσιλ.

Με αυτή τη δήλωση, ουσιαστικά, η Αυστρία απορρίπτει την κριτική της Α.Μέρκελ.

Ευρωπαϊκή

λύση, λέει ο Αυστριακός υπουργός, “δεν είναι να ανοίξει κανά ο διάδρομος των Δυτιοκών Βαλκανίων, είναι η καταγραφή, κατανομή και επαναπροώθηση των προσφύγων, από τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» (Εννοεί την Ελλάδα).

Η Γερμανία θέλει προφανώς να ανοίξει πάλι τη Διαδρομή των Βαλκανίων, κάτι που θα καθιστούσε την Αυστρία ζώνη αναμονής για εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες – και αυτό «η Αυστρία δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να το αποδεχθεί», προσθέτει.

Ο κ. Ντόσκοτσιλ επισημαίνει ότι η Αυστρία υποδέχθηκε μέσα στον περασμένο χρόνο 90.000 αιτούντες άσυλο, αριθμός ο οποίος, όπως τονίζει, είναι μεγαλύτερος κατά κεφαλή από εκείνον στη Γερμανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα