Η Wall …ξανά προς τη δόξα τραβά – Αισιόδοξο μήνυμα και από την FED

Το κλείσιμο της Wall Street: Στο +1,36% στις 15.374 μονάδες ο Dow- Στο +1,38% στις 1.722 ο S&P – Στο +1,20% στις 3.839 ο Nasdaq

Με περιορισμένο ή μετριοπαθή ρυθμό συνεχίστηκε η επέκταση της αμερικανικής οικονομίας το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Federal Reserve για τις οικονομικές συνθήκες στις περιφέρειες (Beige Book) η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα

αναφέρει ότι οι περιφέρειες παραμένουν “επιφυλακτικά αισιόδοξες” για τη μελλοντική οικονομική δραστηριότητα, ενώ σημειώνει ότι πολλές από τις περιφέρειες ανέφεραν ” αυξημένη αβεβαιότητα” λόγω του αδιεξόδου στην Ουάσινγκτον για τον προϋπολογισμό και το χρέος. Επίσης, τέσσερις από τις 12 περιφέρειες ανέφεραν ότι η ανάπτυξη επιβράδυνε λόγω του αδιεξόδου.

Αναφέρει επίσης ότι πολλές περιφέρειες ανέφεραν αύξηση των επιχειρηματικών δαπανών και των νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Την ίδια στιγμή η δραστηριότητα του κατασκευαστικού κλάδου αυξήθηκε με μετριοπαθή ρυθμό.

Οι περιφέρειες ανέφεραν επίσης ότι σε γενικές γραμμές οι λιανικές πωλήσεις παρέμειναν σταθερές παρά την αβεβαιότητα από το δημοσιονομικό αδιέξοδο στο Κογκρέσο.

Keywords
Τυχαία Θέματα