Η Vodafon πήρε 130 δισ δολάρια από τη Verizon και έφυγε από την αγορά των ΗΠΑ

00:03 3/9/2013 - Πηγή: BankWars

Ανακοινώθηκε η συμφωνία ύψους 130 δισ. δολ. με την οποία η Verizon Communications εξαγοράζει το μερίδιο 45% της Vodafone στη Verizon Wireless.

Βάσει της συμφωνίας, η Vodafone θα λάβει 58,9 δισ. δολάρια σε μετρητά, 60 δισ. σε μετοχές της Verizon και 11 δισ. από άλλες μικρότερες

μεταβιβάσεις.

Η συμφωνία σφραγίζει τη δεκάχρονη προσπάθεια της Verizon να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του μεγαλύτερου παρόχου ασύρματης τηλεφωνίας στις ΗΠΑ.

Σηματοδοτεί επίσης την τρίτη μεγαλύτερη εταιρική εξαγορά στον κόσμο μέχρι σήμερα, καθώς και την έξοδο της Vodafone από την αγορά των ΗΠΑ.

Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη σε αξία τέτοια συναλλαγή που έχει καταγραφεί ποτέ.

Η συμφωνία σημαίνει ότι η Verizon αποκτά πλέον το 100% των μετοχών της μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η Vodafone θα λάβει 58,9 δισ. δολάρια σε μετρητά, 60,2 δισ. δολάρια σε μετοχές της Verizon και άλλα 11 δισ. δολάρια από μικρότερες συναλλαγές.

Το διοικητικό συμβούλιο της Vodafone κατόπιν της σημερινής συμφωνίας εξήγγειλε για το 2013 αύξηση μερίσματος ανά μετοχή, από οκτώ σε 11 σεντς για την καθεμία και ακόμα μεγαλύτερη αύξηση μερίσματος ανά μετοχή το 2014

Keywords
Τυχαία Θέματα