Η Landis-Gyr συμμετέχει στο διαγωνισμό της ΔΕΗ για την εγκατάσταση έξυπνων μετρητών

Σε δελτίο τύπου από τον βουλευτή της ΝΔ κ. Κ. Κόλλια αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Αναφορά κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας σχετικά με τη συμμετοχή της εταιρίας Landis-Gyr στο διαγωνισμό που έχει προκηρύξει η ΔΕΗ για την εγκατάσταση έξυπνων μετρητών. Αναφορικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τους τελευταίους μήνες διεξήχθη μία εκτεταμένη δημόσια διαβούλευση για την υλοποίηση

του πιλοτικού έργου εγκατάστασης 190.000 έξυπνων, ψηφιακών μετρητών από τη ΔΕΗ. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σύστημα μέτρησης της κατανάλωσης, το οποίο δίνει τη δυνατότητα, αφενός στους καταναλωτές να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή την κατανάλωση ρεύματος και, αφετέρου στον πάροχο του ηλεκτρικού να διαφοροποιήσει τα τιμολόγια του. Η διαφοροποίηση αυτή θα ενθαρρύνει την κατανάλωση σε ώρες εκτός αιχμής, προσφέροντας χαμηλότερες τιμές, αλλά και γενικά την μείωση της κατανάλωσης προς όφελος και του πολίτη και του περιβάλλοντος.

Πλέον, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τον καθορισμό των όρων του διαγωνισμού για την προμήθεια και την εγκατάσταση των έξυπνων μετρητών. Σε αυτή τη διαδικασία συμμετέχει και η Landis-Gyr, η γνωστή εταιρία με έδρα την Κορινθία, στην οποία απασχολούνται 450 συντοπίτες μας. Πρόκειται για το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής τέτοιων μετρητών στην Ελλάδα, το οποίο διαθέτει και την τεχνογνωσία και τη δυνατότητα να παράξει σε επαρκείς ποσότητες τους απαιτούμενους μετρητές. Είναι μία αξιόπιστη και επιτυχημένη εταιρεία, η οποία έχει συνεργαστεί άριστα στο παρελθόν και με το ελληνικό δημόσιο και με άλλους πελάτες, εξάγοντας μάλιστα μεγάλο ποσοστό της παραγωγής της.

Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και επειδή θεωρώ ότι πρέπει να δίνεται προτεραιότητα σε υφιστάμενες, τοπικές βιομηχανίες που προσφέρουν θέσεις εργασίας σε εκατοντάδες εργαζόμενους, θεώρησα χρέος μου να διαβιβάσω στον αρμόδιο Υπουργό τις θέσεις και τις προτάσεις του Σωματείου Εργαζομένων της Landis-Gyr, σχετικά με το εν λόγω έργο. Θα ήθελα δε να τονίσω ότι υιοθετώ την άποψη των εργαζομένων ότι για την ανάθεση του έργου θα πρέπει να ληφθούν υπόψη, εκτός από τη χαμηλότερη τιμή, και άλλοι παράγοντες.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από το ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος βεβαίως θα εξετάσει και θα αξιολογήσει κάθε πρόταση με γνώμονα το συμφέρον του δημοσίου, των πολιτών και της επιχείρησης. Πιστεύω επομένως ότι η ποιότητα, η εγγύηση και η εξυπηρέτηση μετά την πώληση, καθώς βεβαίως και η προτεραιότητα σε εγχώριες εταιρείες προς όφελος της εθνικής και της τοπικής, κορινθιακής οικονομίας πρέπει να αποτελέσουν επίσης κριτήριο επιλογής.

Η αποβιομηχανοποίηση της Κορινθίας έχει κοστίσει ήδη εκατοντάδες θέσεις εργασίας, με δυσβάσταχτο κοινωνικό κόστος. Η Landis-Gyr είναι από τα λίγα εργοστάσια που έχουν απομείνει και είναι ανάγκη να συνεχίσει να λειτουργεί και να συνεισφέρει στην τοπική οικονομία…»

Original article: Η Landis-Gyr συμμετέχει στο διαγωνισμό της ΔΕΗ για την εγκατάσταση έξυπνων μετρητών.

Keywords
Τυχαία Θέματα