Intel: Επενδύει 100 εκατ. δολάρια στη νέα γενιά “έξυπνων” υπολογιστών και συσκευών

16:23 2/9/2013 - Πηγή: BankWars

Στον διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο της τεχνολογίας, μια νέα τάση που ακούει στο όνομα “perceptual computing” φαίνεται να κερδίζει συνεχώς έδαφος ανοίγοντας νέες ορίζοντες στον τομέα του λεγόμενου HCI (Human Computer Interaction).

Ουσιαστικά, στην νέα εποχή αλληλεπίδρασης του σύγχρονου ανθρώπου με τις συσκευές, οι τελευταίες γίνονται πιο έξυπνες αντιλαμβάνοντας τις ενέργειες μας με βάση τις χειρονομίες μας, τα συναισθήματά μας, με δυνατότητες αναγνώρισης

φωνής, προσώπου, κίνησης, επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) κοκ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κολοσσός Intel ανακοίνωσε την δημιουργία ενός ειδικού επενδυτικού ταμείου ύψους 100 εκατ. δολλαρίων (Intel Capital Experiences and Perceptual Computing Fund) για επενδύσεις σε startups και εταιρίες με ορίζοντα την επόμενη διετία – τριετία που αναπτύσσουν λογισμικό και εφαρμογές στον χώρο του perceptual computing.

Σύμφωνα με τον Arvind Sodhani, πρόεδρο της Intel Capital και αντιπρόεδρο της Intel η χρηματοδότηση των εταιρειών θα συνοδεύεται από τεχνική και επιχειρηματική υποστήριξη για την περαιτέρω ανάπτυξη των προϊόντων/ υπηρεσιών.

Επιπλέον, η Intel έχει αναπτύξει και μια “βιβλιοθήκη” από αλγόριθμους (Intel Perceptual Computing SDK) για αναγνώριση φωνής, παρακολούθηση χειρονομιών, ανάλυση προσώπου, επαυξημένη πραγματικότητα.

Εκτός από την δημιουργία του νέου ταμείου, η Intel δίνει συνολικά βραβεία ύψους 1 εκατ. δολλαρίων σε προγραμματιστές στο πλαίσιο του διαγωνισμού Intel Perceptual Computing Challenge.

Ακολουθώντας τον παλμό των τεχνολογικών εξελίξεων, ο κολοσσός Intel είχε δημιουργήσει και ένα fund για το Ultrabook για επένδυση σε επιμέρους τεχνολογίες ήχου, μπαταριών, πολλαπλών αισθητήρων, ασύρματης δικτύωσης.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία, μόλις πρόσφατα, λάνσαρε τα Core Haswell chips τέταρτης γενιάς που σχεδιάστηκαν για να βελτιώσουν αισθητά την απόδοση μπαταριών.

Της Ελένης Νάτση

Keywords
Τυχαία Θέματα