Η Eφη Αχτσιόγλου για τα μπλοκάκια…

Αυτή είναι η θέση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου για τα μπλοκάκια: “Η μεταμφίεση της σχέσης εξαρτημένης εργασίας σε αυτοαπασχόληση συνιστά παράνομη πρακτική σε βάρος των εργαζομένων”“Στόχος, ο περιορισμός αυτής της καταχρηστικής μορφής απασχόλησης και η εγγύηση των βασικών εργασιακών δικαιωμάτων”“Δεν υπάρχει δίκαιη ανάπτυξη χωρίς συμβάσεις εργασίας”

Σε συνέντευξη στην ΑΥΓΗ η υπουργός σημειώνει ότι «η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελεί κεντρικό πυλώνα στον σταθερό στόχο για την προστασία των συμφερόντων

των εργαζομένων και πως για το ζήτημα υπάρχει θετική ανταπόκριση σε όλες τις επαφές σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Για τον ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και τον βαθμό συμμετοχής και αναφέρει πως «όσο γρηγορότερα λάβει τις αποφάσεις του, τόσο εγγύτερα θα βρεθούμε σε μια συμφωνία».

Η κ. Αχτσιόγλου τονίζει αναφορικά με το θέμα των ομαδικών απολύσεων πως «σε μια χώρα με υψηλότατο ποσοστό ανεργίας, ζητούμενο δεν είναι η περαιτέρω διευκόλυνση των απολύσεων, αλλά η ενίσχυση της απασχόλησης και η προστασία της εργασίας».

Αναφορικά με την πορεία της ανεργίας, στέκεται στα στοιχεία του συστήματος Εργάνη, λέγοντας πως τα αποτελέσματα του ισοζυγίου των ροών μισθωτής απασχόλησης για το 2016 ήταν θετικά και πως το προηγούμενο έτος ήταν το καλύτερο των τελευταίων ετών.

Ειδικότερα, επισημαίνει ότι το ισοζύγιο είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 136.260 νέες θέσεις εργασίας (υψηλότερο του αντίστοιχου ισοζυγίου του έτους 2015 κατά 36.560 περισσότερες θέσεις εργασίας). Επιπλέον, σύμφωνα με την υπουργό, με βάση τα στοιχεία της ετήσιας κατάθεσης για το 2017 προκύπτει αύξηση των επιχειρήσεων που απασχολούν μισθωτούς κατά 4,89% και αύξηση της απασχόλησης κατά 5,1%.

Keywords
Τυχαία Θέματα