Γύρισαν την πλάτη στις “Πρέσπες” το 65% των Σκοπιανών – Το “ναι” στο 91% – Πάνε για εκλογές – Ενθουσιασμένος ο Καμμένος

Σκόπια: Η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος, το 65% περίπου, απείχε από το δημοψήφισμα. Σοβαροί προβληματισμοί σε Σκόπια, Αθήνα και δυτικές πρωτεύουσες. Με καταμετρημένο το 20% των ψηφισάντων – ΝΑΙ 91.03%, ΟΧΙ 6,03%. Ενθουσιασμένος ο Π.Καμμένος,

που “κόντρα” στην κυβέρνηση, θεωρεί το δημοψήφισμα άκυρο!

Ο κ.Ζάεφ, πετάει το μπαλάκι στην αντιπολίτευση επιδιώκοντας να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή, όπου απαιτείται να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των δύο τρίτων για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Τον περασμένο Ιούνιο η συμφωνία κυρώθηκε από 69 βουλευτές επί συνόλου 120, πράγμα που σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να πετύχει στήριξη από άλλους 11 βουλευτές, δηλαδή να εξασφαλίσει ψήφους και από την αντιπολίτευση. Αν οι βουλευτές του VMRO πουν όχι, τότε η ΠΓΔΜ θα οδηγηθεί τάχιστα στις κάλπες.

Σε δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός Ζ.Ζάεφ, με το δεδομένο της χαμηλής συμμετοχής, είπε ότι Συμφωνία των Πρεσπών θα πάει στην Βουλή της πΓΔΜ, για την έγκρισή της και αν αυτό δεν συμβεί, τότε η χώρα θα πάει σε εκλογές. “Αποδέχομαι την ετυμηγορία όσων πήγαν να ψηφίσουν. Αυτοί που μετέχουν είναι που αποφασίζουν και διαμορφώνουν το αποτέλεσμα”.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ…Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ! – ΤΟΥ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ!

Άκυρη θεωρεί πλέον ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τη Συμφωνία των Πρεσπών καθώς σε μια πρώτη αντίδρασή του μετά το πέρας της διαδικασίας στην ΠΓΔΜ ανέφερε ότι το δημοψήφισμα απέτυχε και ότι το 68% των πολιτών της ΠΓΔΜ ουσιαστικά ακύρωσε τη συμφωνία των Πρεσπών. Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του στο Twitter ο Πάνος Καμμένος σημείωσε:

«Όταν μίλησα για αποτυχία του δημοψηφίσματος με λοιδορήσαν τώρα με αυτή τη συμμετοχή βάση του άρθρου 73,74 του Συντάγματος τους είναι άκυρο και το 68% των πολιτών ακύρωσε την συμφωνία. Ο Κυριάκος να απολογηθεί που ήθελε να σταματήσει την ευημερία των Ελλήνων και την κυβέρνηση».

ΝΟΘΕΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟ “ΟΧΙ”

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO επικαλείται απότομη άνοδο της συμμετοχής σε συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες λίγη ώρα πριν ολοκληρωθεί η εκλογική διασικασία.

Σύμφωνα με ανάρτηση του κόμματος, στην περιφέρεια του Chair η συμμετοχής ξαφνικά εκτινάχθηκε από το 27% στις 3 μμ στο 60% στις 6.30 τοπική ώρα.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με το VMRO, ότι κάθε δύο ώρες προστίθεντο περίπου 500 ψήφοι.

Σταθερά στη γραμμή κατά της συμφωνίας των Πρεσπών εμφανίστηκε το VMRO, δια του προέδρου του Χριστιάν Μιτσόκφσκι, ο οποίος σε δηλώσεις του υπονόησε πως το κόμμα του δεν θα συναινέσει στις αλλαγές του συντάγματος.

«Οι “Μακεδόνες” ζουν εδώ, η ταυτότητά μας, η γλώσσα μας είναι “Μακεδονική”, οι πρόγονοί μας είναι “Μακεδόνες”», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος [σ.σ. η αποχή δηλαδή], επικράτησε της συμφωνίας των Πρεσπών.

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε πως όσοι απείχαν, αλλά και όσοι καταψήφισαν τη Συμφωνία, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα.

Καταλήγοντας τόνισε πως «ο κ. Ζάεφ να μην ετοιμάζεται για πρόωρες εκλογές, αλλά καλύτερα να ετοιμαστεί για πολιτική αποστρατεία».

Ανησυχία σε Σκόπια -Αθήνα για την πολύ χαμηλή συμμετοχή στο δημοψήφισμα – Πιθανές οι εκλογές

Keywords
Τυχαία Θέματα