Γ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Τι είπε για τράπεζες και φοροδιαφυγή σε συνέδριο για την Υγεία

Στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά την απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση ποσού ύψους 52,5 δισ. ευρώ, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών από το βήμα του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Υγείας με θέμα «Οικονομία και Υγεία σε κρίση: Αδιέξοδα και Υπερβάσεις”.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: «Η απόφαση του Eurogroup εξασφαλίζει την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ώστε να γίνουν βιώσιμες σε μόνιμη βάση. Με τα κεφάλαια 16 δισ. που θα λάβουν οι τράπεζες

την επόμενη βδομάδα και άλλα 7,2 δισ. την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου και την άνοδο του δείκτη καταθέσεων που εμφανίζει συνεχή αύξηση, θα ενισχυθεί τόσο η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος όσο και η κεφαλαιακή του επάρκεια και η αξιοπιστία του. Έτσι θα αρχίσει πάλι το τραπεζικό σύστημα να δίνει δάνεια σε επιχειρήσεις».

ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ: Έχουμε να καταθέσουμε μέχρι τον επόμενο Μάιο το «βαρύ» φορολογικό νομοσχέδιο, που θα αντιμετωπίζει τα χρόνια προβλήματα της φορολογικής διοίκησης, της φοροδιαφυγής και της φορολογικής δικαιοσύνης, και να φροντίσουμε για την άμεση υλοποίησή του. Η κριτική που υφίσταμαι όλο αυτό τον καιρό στο Eurogroup έχει να κάνει με τη φοροδιαφυγή στη χώρα μας», είπε επίσης ο κ.Στουρνάρας.

«Τα στοιχεία που δείχνουν ότι ένας στους δυο ελεύθερους επαγγελματίες δήλωσε για το 2011 ετήσια εισοδήματα μέχρι 5.000 ευρώ, είναι ενδεικτικό της άδικης φορολόγησης εισοδημάτων και της ανισομερούς κατανομής των βαρών στους απασχολούμενους. Κατανοώ ότι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο αλλά μιας και έχω την ευκαιρία να μιλώ σε ιατρικό συνέδριο, θέτω υπόψη σας την ανάγκη συμβολής όλων, με βάση όσα αναλογούν στον καθένα», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα