Γ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Τι είπε για το χρέος – Πότε θα φύγει η τρόικα – Για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα

«Μακάρι να πάμε σε μνημόνιο 50 ετών, γιατί το χρέος μας σε 50 χρόνια θα έχει μειωθεί πολύ», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο Star και στον Ν.Χατζηνικολάου, επισημαίνοντας ότι νέο δάνειο δεν σημαίνει

νέο μνημόνιο ούτε χρεοκοπία.

Ο υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας λέγοντας πως «όλα δείχνουν βελτίωση», ενώ επεσήμανε πως η τρόικα θα φύγει από τη χώρα όταν μπορέσουμε να σταθούμε μόνοι μας και μόνιμα στις αγορές.

Σημείωσε πως η ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί κατά 25% κυρίως λόγω της αύξησης των εξαγωγών και υπογράμμισε ότι για δεύτερη χρονιά η Ελλάδα εμφανίζει καλύτερο αποτέλεσμα από τον στόχο.

Για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα, ο υπουργός παρατήρησε ότι πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην κρίση ωστόσο πρόσθεσε πως δεν υπάρχει άλλη λύση από την πολιτική που ακολουθείται σήμερα.

Για τη λίστα Λαγκάρντ, είπε πως η υπόθεση παραμένει στο μικροσκόπιο.

-Θα επανεξεταστεί το μέτρο για βιβλίο εσόδων-εξόδων στις συναλλαγές στο ΧΑ.

- Για το κατοχικό δάνειο: «Αυτή τη στιγμή δεν είναι ίσως η καταλληλότερη , αυτή τη στιγμή που πάμε να λύσουμε μια κι έξω το πρόβλημα του χρέους. Δεν έχει έρθει ακόμα η καταλληλότερη στιγμή.Θέλει προσεκτικό χειρισμό», τόνισε, προσθέτοντας ότι «περιμένουμε την εισήγηση του νομικού συμβουλίου του κράτους να δούμε ποιος είναι ο πιο δόκιμος τρόπος, για να δει η κυβέρνηση τι θα κάνει».

- Ρύθμιση για τους συμψηφισμούς

Η κυβέρνηση προωθεί ρύθμιση για τον συμψηφισμό οφειλών μεταξύ ιδιωτών και δημοσίου: «Θα υπάρξει ρύθμιση.Το γενικό λογιστήριο το μελετά και μάλιστα όχι μόνο μέσα στην κυβέρνηση αλλά και σε φορείς της γενικής κυβέρνησης», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα