“Γκρίνιες” Άδωνι για το “ψαλίδι” στους μισθούς και τις συντάξεις των βουλευτών…

Δηλώσεις που θα συζητηθούν έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή για τις περικοπές που έχουν υποστεί οι βουλευτές στις αποδοχές τους.

Παρότι παραδέχθηκε ότι «έτσι έπρεπε να γίνει», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, υποστήριξε πως οι 300 έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις από οποιονδήποτε άλλο κλάδο του Δημοσίου, κάτι που είναι “υπερβολή”.

«Ξέρω πόσα λεφτά έχουμε κόψει από τον εαυτό μας.

Πάνω από το 50% με το φόρο. Πλησιάζει το 60%. Όπως ήταν υπερβολή προς τα πάνω αυτό που γινόταν προ της κρίσεως, έχει φτάσει η υπερβολή προς τα κάτω, κύριε Πρόεδρε, τώρα», είπε.

Ζήτησε, μάλιστα, τώρα που η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα, όπως είπε, «να βγούμε μόνοι μας και να υπερασπιστούμε στην κοινωνία το θεσμό του Κοινοβουλίου, ο οποίος εν μέσω κρίσεως έκανε στον εαυτό του ποσοστιαία τη μεγαλύτερη μείωση αποζημίωσης, τη μεγαλύτερη μείωση αποδοχών από οποιοδήποτε άλλο κλάδο του δημοσίου», όπως είπε, κάνοντας λόγο για πάνω από την διπλάσια περικοπή από οποιονδήποτε άλλο κλάδο.

Αναφερόμενος και στη βουλευτική σύνταξη, είπε πως είναι «κάτω» κατά 70%, ενώ παρατήρησε την παραίτηση των βουλευτών από τα αναδρομικά. «Ο καθένας μας παραιτήθηκε από περισσότερα από 150.000 ευρώ αναδρομικά. Αναδρομικά που άλλοι κλάδοι της ελληνικής κοινωνίας διεκδίκησαν δικαστικώς και τα πήραν ή τα παίρνουν», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα