Γιουρόπα Λιγκ: Αυτό είναι ποδόσφαιρο! Λίβερπουλ – Ντόρτμουντ 4-3!

Η Λίβερπουλ με μία μυθική ανατροπή (έχανε με 1-3 στο 57′, αλλά επικράτησε με 4-3 της Ντόρτμουντ), η Σαχτάρ που συνέτριψε με 4-0 την Μπράγκα και η Βιγιαρεάλ που κέρδισε με 4-2 στην Πράγα την Σπάρτα, είναι οι τρεις που ομάδες που εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στους ημιτελικούς του Γιουρόπα Λιγκ.

Το τελευταίο εισιτήριο διεκδικούν Σεβίλη και Αθλέτικ Μπιλμπάο, με τους Βάσκους να κερδίζουν 2-1 στο Σάντσες Πιθχουάν, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα και πλέον η πρόκριση θα κριθεί

στην παράταση.

Λίβερπουλ – Μπορούσια Ντόρτμουντ 4-3

Απίθανα πράγματα στο Άνφιλντ, όπου η Λίβερπουλ με γκολ του Λόβρεν πέτυχε το 4-3 στο 91′ και έδωσε με αυτό το σκορ την πρόκριση στη Λίβερπουλ.

Οι κόκκινοι βρέθηκαν να χάνουν με 1-3 στο 57′ από το γκολ του Μάρκο Ρόις, αλλά στο 66′ ο Κουτίνιο μείωσε σε 2-3 για να έρθει στο 78′ ο Σακό από κοντά να ισοφαρίσει σε 3-3.

Η Γερμανική ομάδα είχε πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό στην αρχή του αγώνα καθώς στο 5ο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Μιχιταριάν και στο 9ο πάγωσε το Άνφιλντ πετυχαίνοντας το 0-2 με τον Ομπαμεγιάνγκ από εκπληκτική ασίστ του Ρόις!

Πριν την έναρξη του αγώνα εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές με πρωταγωνιστές τους οπαδούς των δύο ομάδων, οι οποίοι όπως και στον πρώτο αγώνα τραγούδησαν μαζί το «You ‘ll never walk alone», μόνο που σήμερα το βράδυ η συγκίνηση περίσσεψε στο Άνφιλντ.

Κι αυτό γιατί αύριο συμπληρώνονται 27 χρόνια από την τραγωδία του Χίλσμπορο (96 φίλαθλοι της Λίβερπουλ έχασαν τη ζωή τους πριν την έναρξη του ημιτελικού κυπέλλου με την Νότιγχαμ κι άλλοι 766 τραυματίστηκαν) και πριν την σέντρα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ οι οπαδοί και των δύο ομάδων (στο Άνφιλντ βρίσκονται και περίπου 3.000 Γερμανοί) δημιούργησαν ένα τεράστιο μωσαϊκό στις κερκίδες που έδειχνε τον αριθμό ‘96’.

Οι συνθέσεις:
Λίβερπουλ (4-2-3-1): Μινιολέ – Κλάιν, Λόβρεν, Σακό, Μορένο – Καν, Μίλνερ -Λαλάνα, Φιρμίνιο, Κουτίνιο – Οριγκί.

Ντόρτμουντ (4-2-3-1): Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Χούμελς, Σμέλτσερ – Βάιγκλ, Κάστρο – Καγκάουα, Μιχιταριάν, Ρόις – Ομπαμεγιάνγκ



Σπάρτα Πράγας – Βιγιαρεάλ 2-4

Πάρτι έκανε η Βιγιαρεάλ μέσα στην Πράγα, όπου νίκησε με 4-2 την Σπάρτα (ενώ είχε κερδίσει με 2-1 και στον πρώτο αγώνα).

Ο Σεντρίκ Μπακαμπού, μετά τα δύο γκολ που πέτυχε στο Μαδριγάλ, χτύπησε και στην Πράγα ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό, για να διαμορφώσει το 0-2 ο Καστιγέχο στο 42′ και στο 45′ ο Σοριάνο να πετύχει το τρίτο γκολ για το ‘Κίτρινο Υποβρύχιο”.

Μ’ αυτό το σκορ έληξε το ημίχρονο, αλλά στο 50′ ήταν η σειρά και πάλι του Μπακαμπού για να διαμορφώσει το 0-4!

Οι Τσέχοι πριν δεχθούν το δεύτερο γκολ, δημιούργησαν την πιο μεγάλη τους ευκαιρία με τον Κρέιτσι να αστοχεί από πλεονεκτική θέση, αλλά μέσα σε έξι λεπτά μπόρεσαν να πετύχουν δύο γκολ.

Αρχικά στο 65′ με τον Ντότσκαλ, για να ακολουθήσει στο 71′ το γκολ του Κρέιτσι.

Οι συνθέσεις:
Σπάρτα Πράγας (4-4-2): Μπίτσικ – Κονατέ, Μάρετσεκ, Κόβατς, Φρίντεκ – Φατάι, Ματεγιόβσκι, Ντότσκαλ, Κρέιτσι – Γιούλις, Λάφατα.

Βιγιαρεάλ (4-4-2): Αρεόλα, Γκασπάρ, Μπέιλι, Ρουίθ, Ρουκάβινα – Σουάρεθ, Τριγκέρος, Σοριάνο, Καστιγέχο – Σολδάδο, Μπακαμπού.



Σαχτάρ – Μπράγκα 4-0

Διαστάσεις θριάμβου πήρε η νίκη της Σαχτάρ επί της Μπράγκα, την οποία είχε κερδίσει με 2-1 και στην Πορτογαλία.

Ο Ντάριο Σρνα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 26′, κι ο Ρικάρντο Φερέιρα με αυτογκόλ στο 42′ απλοποίησαν την υπόθεση πρόκριση για τους Ουκρανούς.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν και το β’ ημίχρονο με γκολ, καθώς στο 50′ ο Κοβαλένκο διαμόρφωσε το 3-0, για να έρθει ο Ρικάρντο Φερέιρα με το δεύτερο αυτογκόλ του (!) να πετύχει το 4-0.

Πάντως οι Πορτογάλοι διαμαρτύρονται για πέναλτι που δεν δόθηκε στο 15′ σε ανατροπή του Χασάν.

Οι συνθέσεις:
Σαχτάρ (4-2-3-1): Πιατόβ – Σρνα, Όρντετς, Κούτσερ Ισμαΐλι – Μαλίσεβ, Στεπανένκο – Μάρλος, Κοβαλένκο, Τάισον – Φερέιρα.

Μπράγκα (4-4-2): Ματέους – Μπαϊάνο, Φερέιρα, Μπολί, Ντζάβαν – Σίλβα, Βούκσεβιτς, Λουίς Κάρλος, Ζόσουε – Γουίλσον, Χασάν.



Σεβίλλη – Μπιλμπάο 1-2 – (5-4) στα πέναλτι

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο με γκολ του Ραούλ Γκαρθία στο 80′ νίκησε με 2-1 στην έδρα της Σεβίλης ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα και η πρόκριση κρίθηκε τελικά στα πέναλτι όπου οι Σεβιγιάνοι πέρασαν στους «4» επικρατώντας με 5-4.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε 0-0, αλλά στο 56′ ο Αντούριθ πάγωσε το Σάντσεθ Πιθχουάν ανοίγοντας το σκορ για τους Βάσκους, ωστόσο στο 59′ ο Κριχόβιακ έδωσε την ασίστ στον Γκαμεϊρό ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1.

Οι συνθέσεις:
Σεβίλλη (4-2-3-1): Σορία – Φερέιρα, Ραμί, Κολοντζιεϊτσάκ, Εσκουδέρο – Κριχόβιακ, Ενζοζί – Βιτόλο, Ιμπόρα, Κρον Ντέλι – Γκαμεϊρό.

Ατλέτικ Μπιλμπάο (4-2-3-1): Ερερίν – Ντε Μάρκος, Μποβέδα, Ετσέιτα, Μπαλενθιάγα – Σαν Χοσέ, Ετσεμπαρία – Σουσαέτα, Ραούλ Γκαρθία, Ινίγκο – Αντούριθ.

PROTOTHEMA.GR

Keywords
Τυχαία Θέματα