ΣΑΜΑΡΑΣ: Ο νέος διαγωνισμός για ΔΕΠΑ θα πετύχει – Αστειότητες τα περί νέων μέτρων

Τα προβλήματα που ανέκυψαν στον διαγωνισμό για την ΔΕΠΑ “είναι έξω και πέρα από εμάς”, απάντησε ο Αντώνης Σαμαράς σε σχετική ερώτηση, στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Ζ.Κ. Γιούνκερ στο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι “ο νέος διαγωνισμός θα τελεσφορήσει” και χαρακτήρισε “αστειότητες” τα περί νέων μέτρων για να καλυφθεί η τρύπα στα 2,6 δισ. ευρώ λόγω του ναυαγίου με τη ΔΕΠΑ.

Στο

μεταξύ, το reuters μεταδίδει πως η Ελλάδα θα ζητήσει τη μείωση του φετινού στόχου για τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις από τους διεθνείς δανειστές της.

«Είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί το 1 δισ. ευρώ που περιμέναμε να συγκεντρώσουμε από τη ΔΕΠΑ», δήλωσε ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο. «Θα ζητήσουμε από τους πιστωτές χρονική μετάθεση των στόχων για το 2014», πρόσθεσε.

ΓΙΟΥΝΚΕΡ: Προοδεύει εντυπωσιακά η Ελλάδα - ΣΑΜΑΡΑΣ: Διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες

«Θέλησα να έρθω για να δω επιτόπου και να διαπιστώσω το εύρος της προόδου που έχει σημειωθεί από τις ελληνικές αρχές και τον ελληνικό λαό», είπε ο Ζ. Κ. Γιούνκερ μετά την συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά.

«Τον Αύγουστο του 2012 που είχα έρθει είχαμε μεγάλες δυσκολίες. Πολλοί τότε μιλούσαν ανοικτά για Grexit. Σήμερα κανείς δεν μιλά γι’ αυτό. Συνηθίζω να ακούω τον πρωθυπουργό της Ελλάδας που είναι αδελφός μου, αλλά μιλούσα και με άλλους για να μάθω τι γίνεται στη χώρα», πρόσθεσε.

«Η πρόοδος είναι εντυπωσιακή, είπε ο πρώην επικεφαλής του eurogroup. Φεύγω με μεγάλη αισιοδοξία. Δεν έχουν γίνει τα πάντα από πλευράς της Ελλάδας και της ευρωζώνης. Παραμένουν δυσκολίες και προβλήματα όπως αυτό της ανεργίας των νέων, το οποίο πολλές φορές υποτιμάται, κυρίως από χώρες του βορρά». Στο επερχόμενο συμβούλιο θα επικεντρωθούμε στο πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα”, υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως «τίποτα δεν θυμίζει την Ελλάδα όπως ήταν πριν ένα χρόνο» και πως η χώρα διέψευσε τις Κασσάνδρες.

«Μιλήσαμε για το πώς θα προχωρήσει γρηγορότερα η ανάκαμψη. Επεσήμανα την ανάγκη κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για την ενέργεια και το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Συζητήσαμε και για την ελληνική προεδρία και τη σωστή προετοιμασία της».

Keywords
Τυχαία Θέματα