ΓΙΟΥΝΚΕΡ: ΓΡΗΓΟΡΑ Η ΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

O πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, υποστήριξε με δηλώσεις του στο Γερμανικό Πρακτορείο,  ότι  το νέο πακέτο μέτρων που ενέκρινε η ελληνική Βουλή αποτελεί “απόδειξη θάρρους”.

Τα μέτρα αυτά “είναι πολύ εντυπωσιακά και βασικά συμμορφώνονται προς αυτά που αναμέναμε”, είπε ο Γιούνκερ,. “Η Ελλάδα εργάζεται για να εκπληρώσει τα καθήκοντά της και δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι οι άλλες 16 κυβερνήσεις της ευρωζώνης σε αντάλλαγμα θα εκπληρώσουν γρήγορα τις

δεσμεύσεις τους προς την Ελλάδα”, πρόσθεσε.

Ο Γιούνκερ όμως παράλληλα εξέφρασε την δυσφορία του για το ότι η έκθεση της Τρόικας (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), η οποία αποτελεί προϋπόθεση, προκειμένου οι υπουργοί να λάβουν απόφαση, δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη. Υποσχέθηκε “ταχεία” δράση μόλις είναι διαθέσιμα “όλα τα στοιχεία” για να ληφθεί απόφαση.

Καθησυχαστικός ως προς την έγκαιρη εκταμίευση της δόσης που περιμένει η Ελλάδα, εμφανίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής και ο επικεφαλής του συμβουλίου Euro Working Group, Τόμας Βάιζερ, δίνοντας τέλος στα «μαύρα» σενάρια που ανακινήθηκαν μόλις έγινε γνωστό ότι η σχετική απόφαση δεν αναμένεται να ληφθεί στη σύνοδο του Eurogroup, την Δευτέρα.

«Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, ούτε κατά λάθος, ούτε εκ προμελέτης, ούτε με την λήξη του ομολόγου, στις 16 Νοεμβρίου» διαβεβαιώνει ο επικεφαλής του συμβουλίου των εμπειρογνωμόνων των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης, τονίζοντας ότι η Ευρώπη έχει πλήρη συναίσθηση των περιορισμένων ταμειακών διαθεσίμων της χώρας μας, καθώς και της ανάγκης αναχρηματοδότησης χρέους στις 16 Νοεμβρίου.

 

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΙ Η ΔΟΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ!

Ενώ ο  κ.Βάιζερ φέρεται να είπε ότι εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο η δόση να καταβληθεί τμηματικά μέχρι να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου σχολίαζαν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις και επικαλούμενοι πηγές του Eurogroup, σημείωναν ότι η δόση θα καταβληθεί ολόκληρη και ίσως είναι και μεγαλύτερη από τα 31,5 δισ. ευρώ. Την προσεχή Τρίτη στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς θα έχει συναντήσεις με τους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάϊ.

Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο εκδήλωσης που θα γίνει υπό την αιγίδα της Κομισιόν και στο περιθώριο της αναμένεται να συναντηθεί επίσης με τον Πορτογάλο ομόλογο του, Πέδρο Πάσος Κοέλιο, τον πρωθυπουργό της Πολωνίας, Ντόναλντ Τούσκ αλλά και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς.

 

Στουρνάρας: Η δόση θα εκταμιευθεί-Η Ελλάδα έκανε αυτό που έπρεπε

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Γιάννης Στουρνάρας σχετικά με την καθυστέρηση της απόφασης για συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας, τονίζοντας ότι η δόση θα εκταμιευτεί.

Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Η Ελλάδα έχει κάνει αυτό που έπρεπε. Τώρα περιμένουμε την πολιτι

Keywords
Τυχαία Θέματα