Γιωρκάτζη προς Τράπεζα Κύπρου: «Παγώστε τους διορισμούς αναπληρωτών CEO»

12:50 1/7/2014 - Πηγή: BankWars

Με επιστολή της η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, κάλεσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου, να αναστείλει τη διαδικασία για διορισμό δύο αναπληρωτών διευθυνόντων συμβούλων.

Το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου,

αποφάσισε εκτός από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά περίπου μισό δις ευρώ, και το διορισμός δύο διευθυνόντων συμβούλων οι οποίοι θα αναλάβουν, αφενός το καυτό πόστο της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και αφετέρου τη θέση του επικεφαλής των εργασιών της εσωτερικής αγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Γιωρκάτζη και αναφορικά με τις συστάσεις για αναστολή των διορισμών, επικαλείται το γεγονός πως με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου το ιδιοκτησιακό καθεστώς και κατ’ επέκταση η σύνθεση του ΔΣ, ενδεχομένως να αλλάξει και ως εκ τούτου ο οποιοσδήποτε διορισμός υψηλόβαθμων στελεχών στη παρούσα φάση, ανατραπεί με απόφαση των νέων μετόχων δια του επίσης νέου ΔΣ.

Το ίδιο ακριβώς επιχείρημα σχετικά με τον διορισμό διευθυνόντων συμβούλων, έθεσε και ο Τζον Χούρικαν στην «τεταμένη» τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ.

Original article: Γιωρκάτζη προς Τράπεζα Κύπρου: «Παγώστε τους διορισμούς αναπληρωτών CEO».

Keywords
Τυχαία Θέματα