ΓΙΑΤΙ “ΠΑΙΖΟΥΝ” ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ;

Μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η σπέκουλα των τελευταίων ημερών σχετικά με το ενδεχόμενο αναβολής της άφιξης των επικεφαλής της Τρόικα στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα, για την κρίσιμη διαπραγμάτευση με την ελληνική κυβέρνηση.

Την ώρα που η Αθήνα αλλά και το ΔΝΤ διαβεβαίωσαν ότι το ραντεβού

του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την Τρόικα θα πραγματοποιηθεί κανονικά την ερχόμενη Τρίτη, αξιωματούχοι της ευρωζώνης διαρρέουν σκοπίμως από χθες στα διεθνή μέσα ενημέρωσης ότι υπάρχει κίνδυνος να αναβληθεί ο ερχομός των εκπροσώπων των δανειστών.

Εν τω μεταξύ σήμερα η εκπρόσωπος της Κομισιόν Σαντάλ Χιούζ μιλώντας στο «tovima.gr», δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αυτή τη στιγμή τα ραντεβού της Τρόικας την Τρίτη με εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης στην Αθήνα. «Ελπίζουμε ότι η αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες όταν θα υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες» τόνισε η εκπρόσωπος.

«Ιδιαίτερα ενοχλημένος είναι ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας με τα παιγνίδια που παίζονται» σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου.

Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο οι Βρυξέλλες «τραβούν» το χαλί κάτω από τα πόδια της Αθήνας.

Η απάντηση μάλλον κρύβεται στην προσπάθεια που καταβάλλει η Αθήνα το τελευταίο διάστημα να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο για τη λήψη νέων μέτρων, αλλά και στο γεγονός ότι επιδιώκει την άμεση εξεύρεση λύσης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ενόψει και της συνεδρίασης του Eurogroup στις 14 Νοεμβρίου.

Από την άλλη, οι Ευρωπαίοι, με μπροστάρη το Βερολίνο και την Καγκελάριο Μέρκελ αλλά και το σιγοντάρισμα της Κομισιόν, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, μεταθέτοντας τη σχετική συζήτηση για μετά την άνοιξη του 2014, παρά την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στα τέλη του 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα