Γιατί και πότε θα έλθει η συμφωνία – Πως θα κινηθεί το Χρηματιστήριο – Επισημάνεις τραπεζίτη

08:57 5/6/2015 - Πηγή: BankWars

Σοκ προκάλεσε σε κύκλους της αγοράς η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μην πληρώσει τη δόση των 300 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ και να ζητήσει, να πάει αυτή και οι επόμενες, “πακέτο” για τις 30 Ιουνίου. “Κάτι τέτοιο έχει κάνει μόνο η Ζάμπια”, ήταν το βασικό σχόλιο, τη στιγμή που φουντώνουν οι φήμες για εκλογές και γίνεται ο …κακός χαμός με δηλώσεις περί ρήξης, βουλευτών αλλά

και υπουργών της κυβέρνησης…

Τα πράγματα αναμένεται να οξυνθούν επιπλέον σήμερα, καθώς στη Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που προκάλεσε η κυβέρνηση, τα κόμματα θα κάνουν το καθένα το …κομμάτι του προβάλλοντας το πόσο δίκιο είχαν για όσα έλεγαν προεκλογικά, ενώ ο Πρωθυπουργός θα δώσει ένα ρεσιτάλ “σκληρότητας”, προκειμένου αφενός να συσπειρώσει τους βουλευτές του και αφετέρου να στείλει μήνυμα στους δανειστές ότι η Ελλάδα δεν υποχωρεί από τις θέσεις της.

Με όλα αυτά τα δεδομένα, η χρηματιστηριακή αγορά, δεν έχει με το μέρος της την επιλογή της ανοδου σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Και εδώ που κρατιέται, καλά κρατιέται, υποστηρίζουν επενδυτές.

Η άποψη πάντως που έχουν αναλυτές της αγοράς που συνήθως ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ, είναι ότι το Χρηματιστήριο έχει πολύ μεγάλα κέρδη να δώσει προσεχώς, καθώς θεωρούν τη συμφωνία με τους δανειστές ΔΕΔΟΜΕΝΗ. “Τώρα παίζεται το παιχνίδι των εντυπώσεων, σύντομα θα έχουμε την προσγείωση στην πραγματικότητα”, υποστηρίζουν.

“Ούτε ο Α.Τσίπρας θα παρασυρθεί από τους ακραίους συντρόφους του, αλλά ούτε και οι δανειστές θα επιμείνουν στα όσα διέρρευσαν, τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ και αυτά που περιελάμβανε το mail Χαρδούβελη, το οποίο σημειωτέον, ΟΥΤΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ είχε φέρει στη Βουλή”.

Ο στρατηγικός γεωπολιτικά χώρος της Ελλάδας, η ΒΕΒΑΙΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ για τη διατήρηση των ισορροπιών στην περιοχή και το γεγονός ότι κανένας δεν θα ρισκάρει μία γενικευμένη κρίση στις αγορές, είναι στοιχεία που οδηγούν σε συμφωνία.

Κλείνοντας, θα αναφέρουμε μία επισήμανση τραπεζίτη στο bankwars: “Όλοι, κάνετε ένα λάθος: Θεωρείτε ότι ο Α.Τσίπρας είναι ένας …Ρομπέν των δασών, πλήρως ανεξάρτητος από το διεθνές πολιτικοοικονομικό σύστημα, ή ένας …Μεσσίας που στάλθηκε από τον Θεό για να το αλλάξει…Λύση θα υπάρξει, πιθανόν, όταν όλοι σας, έχετε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι …η Ελλάδα τετέλεσται!”

BANKWARS

Keywords
Τυχαία Θέματα