ΓΙΑΤΙ EΚΛΕΙΣΕ ΑΙΦΝΙΔΙΩΣ Η ΒΟΥΛΗ – Το παρασκήνιο και η έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

17:55 4/6/2014 - Πηγή: BankWars

Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για τη λήξη της παρούσας συνόδου της Βουλής και την έναρξη των θερινών τμημάτων, σε δύο εβδομάδες περίπου, γεγονός που προκαλεί έντονες αντιδράσεις.

Η πρόωρη λήξη των εργασιών της Ολομέλειας προκάλεσε ειδικότερα την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του οποίου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Σώματος Ευ.Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα με το «Το Βήμα», οι λόγοι που οδήγησαν την

κυβέρνηση σε αυτή την εσπευσμένη κίνηση δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως αν και λέγεται ότι το επιχείρημα που συζητείται είναι ότι δεν υπάρχει νομοθετική ή άλλη κοινοβουλευτική διαδικασία σε εκκρεμότητα -αν και εκκρεμεί το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την πολύκροτη υπόθεση Μπαλτάκου.

Στο παρασκήνιο οργιάζουν οι συζητήσεις που συσχετίζουν το πρόωρο κλείσιμο της Β’ Συνόδου της κοινοβουλευτικής περιόδου με τις «γκρίνιες» και την αναστάτωση που επικρατεί στους κόλπους της «γαλάζιας» ΚΟ με αφορμή τον κυοφορούμενο ανασχηματισμό, καθώς και με το ενδιαφέρον της κυβέρνησης να περάσει στα θερινά τμήματα κρίσιμα νομοθετήματα.

Την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στο κλείσιμο της Ολομέλειας εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο κ. Λαφαζάνης ο οποίος συναντήθηκε για το θέμα με τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ζήτησε να μην προχωρήσει μια τέτοια απόφαση.

«Καταγγέλλουμε αυτές τις προθέσεις της κυβέρνησης, αν τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι πάμε αιφνιδιαστικά και εσπευσμένα σε λήξη της Συνόδου» δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης στους δημοσιογράφους.

«Εμείς θεωρούμε πως αν η κυβέρνηση θέλει να κλείσει την Ολομέλεια, αυτό θα πρέπει να γίνει μόνο για εκλογές».

Αντιδρούν και οι ΑΝΕΛ

Την αντίθεσή τους για την απόφαση να κλείσει η Ολομέλειακαι να ξεκινήσουν τα θερινά τμήματα της Βουλής, εξέφρασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μέσω δήλωσης του εκπροσώπου τους κ. Τέρενς Κουίκ.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Κουίκ τονίζει χαρακτηριστικά ότι: «Ενώ οι δανειστές, ο ένας μετά τον άλλον, μιλούν για νέα επιβεβλημένα δάνεια με νέα μνημόνια και ανακοινώνεται μείωση των επικουρικών συντάξεων, η κυβέρνηση σπεύδει να κλείσει τη Βουλή, προκειμένου να περάσει «αναίμακτα» από τα θερινά τμήματα τα μέτρα που έχει διατάξει η τρόικα. Μήπως στο βάθος υπάρχει και κάποια παραγραφή;».

Εκκρεμότητες

Με τη διακοπή των εργασιών της Ολομέλειας θα μείνουν σε εκκρεμότητα δικογραφίες εναντίον βουλευτών οι οποίες εξετάζονται από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Η Επιτροπή σήμερα συζητά την υπόθεση του προφυλακισμένου ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Μπούκουρα (που αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή) για διαμαρτυρία σε σταθμούς διοδίων.

Αύριο είναι προγραμματισμένη άλλη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας που αφορούν τους:

Ηλία Κασιδιάρη (Χρυσή Αυγή) για τη μαγνητοσκόπηση της συνομιλίας του με τον πρ. γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο

Άδωνι Γεωργιάδη (ΝΔ)

Γιάννη Μιχελάκη (ΝΔ)

Βασίλη Καπερνάρο (ανεξάρτητος)

Οι υποθέσεις αυτές θα κριθούν το φθινόπωρο, μετά τη λήξη των Θερινών Τμημάτων της Βουλής.

Original article: ΓΙΑΤΙ EΚΛΕΙΣΕ ΑΙΦΝΙΔΙΩΣ Η ΒΟΥΛΗ – Το παρασκήνιο και η έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα