Γιατί αγοράζουν σπίτια στην Ελλάδα οι Κινέζοι

Γιατί επιλέγουν τις αγορές ακινήτων στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου οι Κινέζοι, εξηγεί το Bloomberg.

Πρώτον, Ελλάδα και Κύπρος προσφέρουν άδειες παραμονής στους Κινέζους που αγοράζουν κατοικίες αξίας τουλάχιστον 250.000 και 300.000 ευρώ αντίστοιχα,

ενώ στην Πορτογαλία, το ελάχιστο τίμημα για το αντίστοιχο πρόγραμμα τίθεται στις 500.000 ευρώ. Η Ισπανία ετοιμάζεται να υιοθετήσει ανάλογο μέτρο.

Έπειτα, παρότι κάποιοι Κινέζοι θέλουν να αγοράσουν μια κατοικία ως επένδυση, και δεν σκοπεύουν να ζήσουν εκεί, οι περισσότεροι αγοράζουν ακίνητα για προσωπική χρήση ή για να στείλουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν στην Ευρώπη.

Εξάλλου, οι τιμές των κατοικιών στον ευρωπαϊκό Νότο είναι ελκυστικές σε σχέση με την Κίνα. Με 300.000 ευρώ, κάποιος μπορεί να αγοράσει μια βίλα 200 τ.μ. με θέα στη θάλασσα, λένε Κινέζοι αγοραστές στο Bloomberg, την ώρα που το ίδιο ποσό αγοράζει ένα διαμέρισμα 68 τ.μ. στο κέντρο της Σαγκάης.

Έτσι, οι αναζητήσεις για πορτογαλικά ακίνητα στο κινεζικό site Juwai.com τριπλασιάστηκαν από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο, ενώ το ενδιαφέρον για την Κύπρο, την Ισπανία και την Ελλάδα αυξήθηκε κατά 1098% στο ίδιο διάστημα.

Όπως γράφει το Bloomberg, στην Κύπρο φτάνουν κάθε μέρα τουλάχιστον 20 Κινέζοι που αναζητούν ακίνητα. Και στην Ελλάδα, έκλεισε ήδη η πρώτη τέτοια αγοραπωλησία.

Keywords
Τυχαία Θέματα