ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ: Πάει …ανεξάρτητη για τον Δήμο Αθηναίων

Πλώρη για τον Δήμο Αθηναίων φαίνεται να βάζει η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και, σύμφωνα με πληροφορίες, οργανώνεται για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του 2014.

Ο δημαρχιακός θώκος της πρωτεύουσας αποτελεί το «αντικείμενο του πόθου» για την κ. Αγγελοπούλου που επιδιώκει «να επαναλάβει το θαύμα του 2004 στην Αθήνα» όπως αφηγούνται συνεργάτες της.

Η πρώην πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων

στοχεύει να επιστρέψει στην πολιτική μέσω της διεκδίκησης του δημαρχιακού θώκου της πρωτεύουσας, αλλά με τους δικούς της όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ΗΜΕΡΗΣΙΑ, η κ. Αγγελοπούλου δεν επιθυμεί να λάβει χρίσμα από τα πολιτικά κόμματα και έχει αποφασίσει ότι θα διεκδικήσει τη δημαρχία ως ανεξάρτητη προβάλλοντας κυρίως τα επιτεύγματα του 2004 καθώς και την επιτυχημένη προσωπική της διαδρομή. Στενοί συνεργάτες της κ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη βολιδοσκοπούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ διερευνώντας τις προθέσεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης όσον αφορά την Αθήνα.

Στις άτυπες συνομιλίες που είχαν άνθρωποι της κ. Αγγελοπούλου με επιτελείς του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά, και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλου, συζητήθηκε το θέμα και διατυπώθηκε διακριτικά η «ευχή» να μη δώσουν χρίσμα τα δύο κόμματα σε υποψήφιους για την Αθήνα.

Σε μία τέτοια περίπτωση η κ. Αγγελοπούλου θα εξασφάλιζε ισχυρό προβάδισμα στη διεκδίκηση της δημαρχίας. Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι η κ. Αγγελοπούλου είχε διαμορφώσει ένα κλίμα επικοινωνίας με την ηγεσία της Κουμουνδούρου το οποίο όμως δεν φαίνεται να προχώρησε σε «στρατηγική συμφωνία».

Απαντώντας σε δημοσιεύματα που ήθελαν τη «σιδηρά κυρία» να κατέρχεται υποψήφια για τον δήμο με τη στήριξη της Κουμουνδούρου, η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη με μια λιτή ανακοίνωση γνωστοποίησε ότι «τα περί υποψηφιότητάς μου στο Δήμο Αθηναίων με τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν κάτι περισσότερο από ανακρίβειες, είναι κατασκευή».

Βέβαια, η ίδια με την ανακοίνωσή της άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι τελικά υποψήφια αλλά χωρίς την υποστήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νέα αίγλη
Τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη ΝΔ υπάρχουν στελέχη που δεν αποκλείουν την υποψηφιότητα της κ. Αγγελοπούλου. Σε περίπτωση που αποφασιστεί να μη δοθεί χρίσμα για τη δημαρχία της Αθήνας από τη Συγγρού και τη Χαρ. Τρικούπη, τα κόμματα της συγκυβέρνησης αποφεύγουν μια εκλογική μάχη που θα μπορούσε να τα τραυματίσει.

Παράλληλα μια πιθανή εκλογική νίκη στην Αθήνα της κ. Αγγελοπούλου -όπως σημειώνουν στο «Εθνος της Κυριακής» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ- θα προσέδιδε νέα αίγλη στη δημαρχία της πρωτεύουσας ενώ μοναδικοί αντίπαλοι στον αγώνα για τη διεκδίκηση της θέσης θα ήταν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής όπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κομματικών στελεχών πιθανότατα να κατέγραφαν χαμηλότερα ποσοστά από την εκλογική τους δύναμη.
Η στρατηγική
Με «όπλα» το 2004 και τις διεθνείς διασυνδέσεις

Η Γιάννα φέρεται να έχει χαράξει τη στρατηγική της για την κατάληψη του δημαρχιακού θώκου της πρωτεύουσας και επιμένει σε αυτήν καθώς εκτιμά ότι οι πολίτες θέλουν κάτι διαφορετικό. Σε συνομιλητές της έχει αναφέρει στο πρόσφατο παρελθόν ότι την ενδιαφέρει ο πρώτος δήμος της χώρας και επισημαίνει ότι η Αθήνα έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της τονίζοντας ιδιαιτέρως το θέμα της ασφάλειας στην πόλη.

Τα όπλα της κ. Αγγελοπούλου στη μάχη για τον δημαρχικό θώκο θα είναι οι ισχυρές διεθνείς διασυνδέσεις που διαθέτει καθώς και η κληρονομιά των Αγώνων που έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους στην πόλη. Εξάλλου η Αθήνα αποτελεί μία πόλη με ισχυρούς συμβολισμούς τους οποίους επιθυμεί να αξιοποιήσει η κ. Αγγελοπούλου προκειμένου να κάνει την Αθήνα «Πρωτεύουσα Πόλη» όπως αναφέρουν συνομιλητές της.

Στο πλαίσιο της διεκδίκησης της Δημαρχίας, προετοιμάζει το πρόγραμμά της στο οποίο θα περιλαμβάνονται αρκετές δημόσιες εμφανίσεις και παρεμβάσεις της μέχρι τον ερχόμενο χειμώνα επ΄ αφορμή και της έκδοσης του τελευταίου της βιβλίου.

Στο προσεχές διάστημα δεν αναμένεται καμία ανακοίνωση από την πλευρά της για τη διεκδίκηση της δημαρχίας αλλά θα φροντίσει να κάνει αισθητή την παρουσία της με πολλούς τρόπους. Οπως αναφέρουν συνομιλητές της κ. Αγγελοπούλου, «η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει ο Δήμος της Αθήνας, η οποία θυμίζει εγκατελειμμένη πόλη, θα αναδείξουν την ανάγκη να τεθεί επικεφαλής της πρωτεύουσας μία προσωπικότητα κοινής αποδοχής που έχει δείξει δείγματα γραφής από το έργο της». Οι Αγώνες του 2004 και τα έργα που επιτελέστηκαν εκείνη την περίοδο θα αποτελέσουν τα σημαντικότερα όπλα στη φαρέτρα του επιτελείου της κ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη στην προεκλογική μάχη.

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα