Κατατέθηκε η απαραίτητη τροπολογία για την δόση – Τη Δευτέρα η εκταμίευση των 2,5 δισ. ευρώ

[UPD] Κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για την ένταξη στην κινητικότητα καθηγητών με μεταπτυχιακά ή διδακτορικά, η οποία ήταν προαπαιτούμενο για την εκταμίευση μέρους της δόσης.

Συγκεκριμένα ορίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού διπλώματος, οι ειδικότητες των οποίων καταργούνται, τίθενται σε διαθεσιμότητα και δεν περιλαμβάνονται στις εξαιρέσεις περί υποχρεωτικής μετάταξης.

Με την ψήφισή της ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση 4 δισ. ευρώ στις 29 Ιουλίου.

Τα 2,5 δισ. ευρώ θα εκταμιευθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), ενώ οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης θα καταβάλουν επιπλέον 1,5 δισ. ευρώ, που προέρχονται από τα κέρδη που αποκόμισαν από τη διαχείριση των ελληνικών ομολόγων που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους.

Νέα τηλεδιάσκεψη Euro-Working Group αύριο

Το Euro-Working Group θα πραγματοποιήσει αύριο το πρωί νέα τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η Ελλάδα εκπλήρωσε το σύνολο των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει για την εκταμίευση της επόμενης δόσης της δανειακής βοήθειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, λίγο μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα θα κάνει μια ενημέρωση στις Βρυξέλλες, η οποία ήταν αρχικά προγραμματισμένη για σήμερα.

Νωρίτερα μεταδίδαμε:

Αναβλήθηκε η ανακοίνωση της έκθεσης της Κομισιόν για την Ελλάδα

Δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα η παρουσίαση της έκθεσης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η κίνηση αυτή από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετίζεται με την παράταση λίγων ημερών που δόθηκε στην εκταμίευση της δόσης των 4 δισ. ευρώ, με μία από τις 22 προαπαιτούμενες δόσεις να εκκρεμεί ακόμη.

Εν τω μεταξύ, το Euro working Group αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου αύριο προκειμένου να αποφασίσει για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, καθώς κατά την χθεσινή συνεδρίαση του οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για τη μη υλοποίηση του προαπαιτούμενου όρου σχετικά με την ένταξη 4.200 υπαλλήλων στο καθεστώς της κινητικότητας έως τα τέλη Ιουλίου.

Όπως έγινε γνωστό, η «εμπλοκή» αποδίδεται στην μη επίτευξη του αριθμού των 4.200 υπαλλήλων με τη διαφορά να αφορά λιγότερους από 100 υπαλλήλους. Για αυτό το λόγο το υπ.Παιδείας αναμένεται να καταθέσει σήμερα το πρωί τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπ.Οικονομικών, βάσει του οποίου στο καθεστώς της κινητικότητας θα προστεθούν και οι καθηγητές της τεχνολογικής εκπαίδευσης που διαθέτουν μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς τίτλους σπουδών.

Keywords
Τυχαία Θέματα