ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΕΚΛΟΓΕΣ: Σήμερα 61,8 εκατ. γερμανοί ψηφίζουν για τη χώρα τους και την τύχη της Ευρώπης

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα 61,8 εκατομμύρια γερμανοί πολίτες για τις βουλευτικές εκλογές, που, σύμφωνα με όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, αναμένεται να είναι αμφίρροπες.

Η τελευταία δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία

Emnid για λογαριασμό της κυριακάτικης Bild, δίνει προβάδισμα στους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Άγκελα Μέρκελ, χωρίς ωστόσο ξεκάθαρη πλειοψηφία.

Το γκάλοπ του ινστιτούτου Emnid για λογαριασμό της κυριακάτικης Bild προμηνύει ένα εκλογικό θρίλερ. Τα κυβερνητικά κόμματα, Χριστιανοδημοκράτες και Φιλελεύθεροι, προηγούνται κατά μία μονάδα των κομμάτων της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, δηλαδή 45% έναντι 44%.

Ποιο συγκεκριμένα: στο κυβερνητικό στρατόπεδο οι Χριστιανοδημοκράτες συγκεντρώνουν 39% και οι Φιλελεύθεροι 6%, ενώ στην αντιπολίτευση οι Σοσιαλδημοκράτες λαμβάνουν 26%, οι Πράσινοι 9% και επίσης 9% το Κόμμα της Αριστεράς.

Βάσει όλων των δημοσκοπήσεων των τελευταίων εβδομάδων θα πρέπει να θεωρηθεί σίγουρο ότι η κ. Μέρκελ θα παραμείνει καγκελάριος. Το ζητούμενο είναι ποιος θα είναι ο κυβερνητικός της εταίρος; Αυτό θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από το ευρωσκεπτικιστό κόμμα Εναλλακτική Επιλογή για τη Γερμανία, που αυτή τη στιγμή τα γκάλοπ το βλέπουν στο 4%.

Εάν καταφέρει να ξεπεράσει το 5%, που είναι το εκλογικό όριο, τότε οι επιλογές της Άγκελα Μέρκελ για να κυβερνήσει είναι δύο: είτε ένας κυβερνητικός συνασπισμός με τους Σοσιαλδημοκράτες, είτε μια συνεργασία με τους Πράσινους.

Keywords
Τυχαία Θέματα