Γεννηματά: Όχι Κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά λέει όχι σε προεκλογική συνεργασία με Α. Τσίπρα αλλά όχι και σε μετεκλογική μόνον με τον Κ. Μητσοτάκη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “Πρώτο Θέμα”, η κ. Γεννηματά εξηγεί πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ

και προκρίνει ως “λύση” στην περίπτωση που οι κάλπες δεν βγάλουν αυτοδυναμία τις επαναληπτικές εκλογές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με απλή αναλογική.

“Εμάς μας συμφέρει. Τη χώρα ίσως δεν θα συμφέρει. Δεν μπορεί όμως να είμαστε μονίμως εμείς η υπεύθυνη δύναμη, αυτοί που βάζουν το εθνικό συμφέρον πάνω από το παραταξιακό”, αναφέρει.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει δε εξηγώντας το “πράσινο” αφήγημα πως:

“Δεν πρόκειται να συναινέσω σε δύο πράγματα: Πρώτον, να παραμείνει πρωθυπουργός ο Τσίπρας και, δεύτερον, να δώσουμε κοινοβουλευτική στήριξη για να κάνει κυβέρνηση ο Μητσοτάκης”.

Στη δημοσιογραφική παρατήρησή ότι μπορεί να χρεωθεί την ακυβερνησία η κ. Γεννηματά δηλώνει στο ΠΘ:

“Και γιατί θα πρέπει να το χρεωθούμε εμείς; Να συμφωνήσουν η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν συμφωνήσουν, ας πάμε σε εκλογές και με απλή αναλογική. Εμάς μας συμφέρει. Τη χώρα ίσως δεν θα συμφέρει. Δεν μπορεί όμως να είμαστε μονίμως εμείς η υπεύθυνη δύναμη, αυτοί που βάζουν το εθνικό συμφέρον πάνω από το παραταξιακό. Ας το κάνουν και οι άλλοι. Αν συμφωνήσουν, τότε, ναι, θα μπούμε και εμείς στην κυβέρνηση. Σε τρίδυμο παίζουμε, σε δίδυμο όχι”.

Keywords
Τυχαία Θέματα