Γ.Δραγασάκης: Επενδυτική τράπεζα το Ταμείο Παρακαταθηκών – Δίκτυο μικρών τραπεζών – Ποιά χρέη θα διαγραφούν

Ο υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο ΤΕΕ, χθες το βράδι, εμφανίστηκε θετικός στην προοπτική ίδρυσης επενδυτικής τράπεζας και είπε

ότι θα μπορούσε να έχει κορμό το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Αναφέρθηκε επίσης σε σκέψεις που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ για ένα δίκτυο μικρών τραπεζών με επίκεντρο την περιφερειακή ανάπτυξη, τη νεανική επιχειρηματικότητα και της καινοτόμες ιδέες.

Υπογράμμισε, ότι μέρος των λύσεων για την ελάφρυνση των βαρών που σηκώνουν αδύναμες ομάδες πολιτών λόγω «κόκκινων» δανείων, είναι και η διαγραφή χρεών. Εντούτοις ο κ. Δραγασάκης σημείωσε πως πρεπει να συζητήσουμε μέχρι που θα φτάσει η διαγραφή, με ποια κριτήρια θα γίνει και το πώς θα καλυφθεί το κόστος. «Μπορούμε να έχουμε διαγραφές χρεών, με κοινωνικά κριτήρια ή για λόγους απλούστευσης των διαδικασιών σε περιπτώσεις υπεριλήκων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στα «κόκκινα» δάνεια είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει στον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα να γίνει χρήση των 11 δις, όμως εκείνος διαφώνησε. Σε αυτό το σημείο διαβεβαίωσε πως αν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές θα επαναφέρει αυτή την πρόταση.

Keywords
Αναζητήσεις
καινοτομες ιδεες trapezon
Τυχαία Θέματα