ΓΑΖΑ: Λήγει η εκεχειρία – Δεν τα βρίσκουν Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι

Σήμερα λήγει η πενταήμερη ανακωχή στη Γάζα προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις των αντιμαχόμενων πλευρών, ωστόσο τα κενά παραμένουν.

Όπως γνωστοποίησε ο ισραηλινός στρατός, στρατιώτες κατέστρεψαν σήμερα Δευτέρα τοις οικίες δυο παλαιστινίων που θεωρούνται ύποπτοι για την απαγωγή και δολοφονία των τριών εφήβων στη Δυτική Όχθη, που ουσιαστικά πυροδότησαν το νέο κύκλο βίας στη Γάζα.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σε δηλώσεις του χθες Κυριακή, 17 Αυγούστου, στην Ιερουσαλήμ,

διαμήνυσε ότι το Ισραήλ θα συμφωνήσει μόνον αν υπάρξει σαφής απάντηση στα θέματα ασφαλείας που θέτει.

Σημειώνεται ότι με την εκεχειρία σταμάτησε μια σύγκρουση διάρκειας περίπου ενός μηνός, κατά τη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 2.000 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων εκατοντάδες άμαχοι, και 67 Ισραηλινοί στρατιώτες.

Εν τω μεταξύ, Αίγυπτος και Νορβηγία σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν από κοινού διάσκεψη δωρητών για το θέμα της ανοικοδόμησης της Γάζας όταν υπάρξει συμφωνία διαρκούς εκεχειρίας, όπως γνωστοποίησε το νορβηγικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το Κάιρο μεσολαβεί στις διαπραγματεύσεις των Παλαιστίνιων και Ισραηλινών αντιπροσώπων, ενώ το Όσλο προεδρεύει της διεθνούς ομάδας δωρητών για τους Παλαιστίνιους.

Keywords
Τυχαία Θέματα