Γ. Στουρνάρας στον Guardian: Θέλουμε μία βιώσιμη και ωφέλιμη λύση για το χρέος

12:22 5/5/2014 - Πηγή: BankWars

O υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε δηλώσεις του στη βρετανική εφημερίδα Guardian, εξέφρασε την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να θέσει επίσημα το ζήτημα της περαιτέρω ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους στο σημερινό Eurogroup.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για ένα βήμα που θα σημάνει την υπαναχώρηση της κρίσης στην Ευρώπη.

«Στο πλαίσιο της παρουσίασης

του νέου μοντέλου ανάπτυξης της Ελλάδας για τα επόμενα δέκα χρόνια θα μιλήσω για την ανάγκη να εξετάσουμε τρόπους περαιτέρω μείωσης του χρέους», είπε ο κ. Στουρνάρας στην εφημερίδα, υπενθυμίζοντας στους συναδέλφους του την απόφαση που ελήφθη το Νοέμβριο του 2012, να αρχίσουν οι συνομιλίες αυτές αν η Ελλάδα εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα.

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να μειώσουμε τις ετήσιες χρηματοδοτικές μας ανάγκες», πρόσθεσε αναφερόμενος στις πληρωμές τόκων ύψους 6 δισ. ευρώ στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η Ελλάδα για να εξυπηρετήσει το χρέος της.

«Δεν θέλουμε να προκαλέσουμε απώλειες στους εταίρους μας. Θέλουμε μία βιώσιμη και ωφέλιμη λύση για όλους», είπε ο κ. Στουρνάρας, ενώ ο Guardian υπενθυμίζει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικύρωσε πρόσφατα το πρωτογενές πλεόνασμα του 1,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα για το 2013.

Original article: Γ. Στουρνάρας στον Guardian: Θέλουμε μία βιώσιμη και ωφέλιμη λύση για το χρέος.

Keywords
Τυχαία Θέματα