Νόμος για τους πλειστηριασμούς μέχρι το τέλος του έτους – Τι αποφάσισαν Σαμαράς – Βενιζέλος

Μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να κατατεθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο μονομερούς απόφασης από την πλευρά της κυβέρνησης, εφόσον δεν επιτευχθεί συμφωνία με την τρόικα.

Όπως τόνισε ο υπουργός, σε διαφορετική περίπτωση, στο τέλος του χρόνου

αίρεται το καθεστώς προστασίας .

Οι δηλώσεις του υπουργού αντανακλούν τις αποφάσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου, Ευάγγελου Βενιζέλου, στη συνάντηση των οποίων έδωσε το παρόν και ο υπουργός Οικονομικών.

Η γραμμή των δύο πολιτικών αρχηγών είναι κοινή, καθώς στέλνουν μήνυμα στους δανειστές, ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει στις παράλογες απαιτήσεις της τρόικα.

Τη σύσκεψη απασχόλησε και το θέμα των αμυντικών βιομηχανιών, καθώς παρών ήταν και ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι έγινε μια χρήσιμη γενική συζήτηση. Ο κ. Στουρνάρας πρόσθεσε ότι η ελληνική πλευρά επιμένει στη διατήρηση της εξαγωγικού χαρακτήρα και δήλωσε ότι θα υπάρξει συρρίκνωση των αμυντικών βιομηχανιών με εθελούσια έξοδο.

Original article: Νόμος για τους πλειστηριασμούς μέχρι το τέλος του έτους – Τι αποφάσισαν ΣαμαράςΒενιζέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα