Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο – Ο Σαμαράς θα αποφασίσει για το μέλλον μου

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο διάσωσης, εάν συνεχιστεί η ανάκαμψη της οικονομίας, δήλωσε σε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Βloomberg, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

“Για όσο διάστημα οι οικονομικές εξελίξεις είναι θετικές, θα διευκολυνθεί η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, με την

πρώτη απόπειρα έκδοσης ομολόγου να αναμένεται εντός του πρώτου εξαμήνου του 2014″, τόνισε ο Γ. Στουρνάρας.

“Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ανάγκη για τρίτο πακέτο διάσωσης”, υπογράμμισε.

“Το πρόγραμμα, σε συνδυασμό με τη βελτίωση στο δημοσιονομικό μέτωπο, αρκούν για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας τους επόμενους 12 μήνες και, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις ίσως μπορέσουμε να καλυφθούμε έως το 2016″, διεμήνυσε ο κ. Στουρνάρας.

Ταυτόχρονα επανέλαβε πως μόλις πιστοποιηθεί – τον επόμενο μήνα από τη Eurostat – το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για τη νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

“Η ελληνική οικονομία θα ισχυροποιηθεί περαιτέρω όταν οι τράπεζες αρχίσουν να χορηγούν ρευστότητα. Πρόκειται για θέμα μηνών…”, πρόσθεσε.

Για τις τράπεζες

“Είμαι βέβαιος πως το σύνολο των κεφαλαιακών αναγκών των ελληνικών τραπεζών θα καλυφθεί με ιδιωτικά κεφάλαια. Το μαζικό ενδιαφέρον για τις αυξήσεις κεφαλαίου της Alpha Bank και της Πειραιώς αποδεικνύουν την τεράστια διάθεση για επενδύσεις στις ελληνικές τράπεζες”, εξήγησε.

Για το…μέλλον του

Ερωτηθείς για τα επόμενα σχέδιά του, ο Γ. Στουρνάρας τόνισε πως “οι αρχικοί μου στόχοι από τη θέση του υπουργού Οικονομικών ολοκληρώθηκαν. Η συνέχιση του ρόλου μου θα εξαρτηθεί από τη βούληση του πρωθυπουργού. Τώρα είμαι υπουργός Οικονομικών”.

Original article: Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο – Ο Σαμαράς θα αποφασίσει για το μέλλον μου.

Keywords
Τυχαία Θέματα