Γ. Στουρνάρας: Επιστροφή στην ανάπτυξη το 2014

Την πεποίθηση της ελληνικής κυβέρνησης ότι η οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε γεύμα εργασίας στο πλαίσιο της λιθουανικής προεδρίας, παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις των αναλυτών και του ΟΟΣΑ.

“Στη διάρκεια των τελευταίων 15 μηνών, η ελληνική κυβέρνηση έθεσε και πάλι εντός τροχιάς

το πρόγραμμα προσαρμογής, επιταχύνοντας τη δημοσιονομική προσαρμογή, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα και εφαρμόζοντας διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε μια ευρεία γκάμα περιοχών”, εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών.

Ταυτόχρονα, εξέφρασε την εκτίμησή του πως μέχρι τα τέλη του 2013 θα έχει ολοκληρωθεί πάνω από το 80% της δημοσιονομικής προσαρμογής που απαιτείται προκειμένου να μειωθεί το ελληνικό χρέος σε βιώσιμα επίπεδα μέχρι το 2020.

“Η εμπιστοσύνη σταδιακά αποκαθίσταται και σήμερα η κυβέρνηση είναι πιο αισιόδοξη για το μέλλον”, ανέφερε ο κ. Στουρνάρας.

Παράλληλα σημείωσε πως “η Ελλάδα θα αναλάβει σε λίγες εβδομάδες την προεδρία της ΕΕ, όχι ως μια χώρα σε κρίση αλλά ως μια χώρα σε τροχιά ανάκαμψης”.

Η Ελλάδα, συνέχισε ο κ. Στουρνάρας, έχει περάσει πολλά από το 2009, αλλά χάρη στις θυσίες των Ελλήνων και τη στήριξη των εταίρων της, όχι μόνο εξαλείφθηκε ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ, αλλά “αποδείξαμε επίσης ότι η αμοιβαία δέσμευσή μας στην ευρωπαϊκή αξία της αλληλεγγύης μας ενώνει”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε, παράλληλα, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα συμβάλλει στην εμβάθυνση και την ενίσχυση της οικονομικής και πολιτικής συνεργασίας, συνεχίζοντας τα σημαντικά επιτεύγματα της λιθουανικής προεδρίας.

Αναλύοντας τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομικών έδωσε έμφαση στην ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Original article: Γ. Στουρνάρας: Επιστροφή στην ανάπτυξη το 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα