Γ. Σταθάκης: Να διατηρηθούν οι περιορισμοί στις πωλήσεις «κόκκινων» δανείων στα distressed funds

Η Ελλάδα επιθυμεί να διατηρηθούν οι περιορισμοί στις πωλήσεις «κόκκινων» δανείων σε ταμεία διαχείρισης τέτοιων δανείων (distressed funds), δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg.

«Η θέση της κυβέρνησης είναι ότι έχουμε ανοίξει ήδη το 50% της αγοράς κόκκινων δανείων», δήλωσε ο κ. Σταθάκης, προσθέτοντας: «Θέλουμε να υπάρχει μία μακρά μεταβατική περίοδο για ευαίσθητες

κατηγορίες, όπως τα στεγαστικά δάνεια, τα μικρά καταναλωτικά δάνεια καθώς και τα δάνεια προς τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις».

Η τελευταία συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της προβλέπει την προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών, αλλά η έκταση των περιορισμών παραμένει θέμα της συνεχιζόμενης διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των θεσμών, αναφέρει το Bloomberg.

«Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, διαπραγματευόμαστε», δήλωσε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι η ελληνική Βουλή ψήφισε πέρυσι νόμο, ο οποίος διευκολύνει την πώληση «κόκκινων» δανείων μεγάλων επιχειρήσεων.

Όσον αφορά την πορεία της αξιολόγησης, ο κ. Σταθάκης εκτιμά ότι θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες, γεγονός που θα αντιστρέψει το κλίμα και θα οδηγήσει την οικονομία σε ανάκαμψη στο β΄εξάμηνο του 2016.

Επίσης ο υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Keywords
Τυχαία Θέματα